Obama: Bostonas sprādzieni ir gļēvulīgs terora akts (53)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama otrdien uzsvēris, ka pirmdien Bostonā notikušie sprādzieni bijuši «gļēvulīgs» terora akts, taču vienlaikus atzina, ka pagaidām joprojām nav zināms, vai tos sarīkojis kāds ārvalstu grupējums, vai arī kāda pašmāju banda.

«Tā bija briesmīga un gļēvulīga rīcība,» norādīja Obama. «Vienmēr, kad bumbas tiek izmantotas pret nevainīgām civilpersonām, tas ir terora akts.»

Vienlaikus prezidents atzina, ka pirmdien notikušā uzbrukuma motīvi, kā arī to rīkotāji joprojām nav zināmi.

Tomēr Baltā nama saimnieks uzsvēra, ka neatkarīgi no tā, kas šo uzbrukumu sarīkojis, atbildīgais tiks saukts tiesas priekšā, kā arī brīdināja, ka teroristi neiebiedēs ASV.

Obama apsolīja arī turpmāk pilsoņus nekavējoties informēt par jaunākajiem pavērsieniem izmeklēšanas gaitā un aicināja amerikāņus saglabāt modrību.

Kā ziņots, pie Bostonas maratona finiša līnijas pirmdienas pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros saskaņā ar pēdējiem datiem nogalināti vismaz trīs cilvēki, bet vairāk nekā 170 ievainoti. Daudziem cilvēkiem sprādzienos norauti locekļi, un vismaz 17 ievainotie atrodas kritiskā stāvoklī.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu