Atklājas ASV varasiestādēm neglaimojoša informācija par Tamerlanu Carnajevu (45)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Bostonas maratona spridzinātāja Tamerlana Carnajeva vārds ir bijis iekļauts ASV valdības īpaši slepenā sarakstā, kurā figurē cilvēki, kas tiek uzskatīti par potenciāliem teroristiem, ziņo vairāki ASV mediji, atsaucoties uz izmeklēšanai tuvu stāvošu avotu.

Vienlaikus gan informācijas sniedzējs norādījis, ka saraksts, lai arī īpaši slepens, vēl nenozīmē, ka visi tajā iekļautie cilvēki tiktu īpaši rūpīgi uzraudzīti.

Informācija par vecāko no brāļiem-teroristiem Tamerlanu bijusi iekļauta TIDE sarakstā – Valsts pretterorisma centra datu bāzē, jo Federālās izmeklēšanas birojs jau bija viņu pratinājis pēc tam, kad Krievijas kolēģi ziņoja, ka Tamerlans varētu būt radikālo islāmistu sekotājs.

Sarakstā gan esot informācija aptuveni par pusmiljonu cilvēku no visas pasaules, kas varētu būt potenciāli teroristi. Tieši šī iemesla dēļ ASV varasiestādes nespēj novērot katru sarakstā minēto personu, turklāt jucekli radot tas, ka iespējamo teroristu saraksti esot vairāki.

Vēl kādas avots ziņo, ka Carnajeva vārds bijis arī citos iespējamo teroristu sarakstos.

ASV mediji norāda, ka TIDE datu bāze ir viens no daudzajiem sarakstiem, kas izveidoti pēc 11.septembra teroraktiem ASV.

Komentāri (45)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu