Apbrīnojami drosmīga sieviete, kas Bostonas sprādzienos zaudēja kāju (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Neskatoties uz to, ka pēc sprādziena Bostonas maratona laikā 39 gadus vecā Hītera Abota zaudēja kāju, sieviete ar smaidu uz lūpām slimnīcā tikās ar preses pārstāvjiem.

Ārvalstu mediji ziņo, ka sievietei sprādzienā Bostonā ļoti smagi tika sakropļota kāja, bet ārsti divās operācijās mēģināja darīt visu, lai kāju nevajadzētu amputēt. Tomēr ārsti amputēja sievietes kāju dažus centimetrus zem ceļa.

Sprādzienā cietusī pēc notikušā, tiekoties ar žurnālistiem, sacīja, ka bijis grūti pieņemt lēmumu atļaut ārstiem amputēt kāju, taču, saprotot, ka nespēs dzīvot pilnvērtīgi ar tik sakropļotu locekli, viņa piekritusi operācijai.

Ārsti teikuši, ka sievietes kāju, iespējams, nekad nevarētu pilnībā saārstēt, ar hroniskām sāpēm būtu jāmokās visu atlikušo mūžu, turklāt kāja būtu nedaudz īsāka nekā otra.

Par brīdi pēc sprādziena drosmīgā sieviete saka: «Likās, ka es skatos videoierakstus par 11.septembra teroraktiem». Braucot ātrās palīdzības automašīnā, viņa turējusi acis vaļā. «Bija sajūta – ja aizvēršu acis, iespējams, tās nekad vairs neatvēršu.»

«Tas [kās amputācija] nav, ko es sev vai kādam citam novēlētu, bet nav tik traki, kā man šķita. Es tiešām citu, ka varēšu dzīvot pilnvērtīgi, kad iegūšu kājas protēzi,» sacīja Hītera.

Kā ziņots, pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti.

ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus - brāļus Tamerlanu un Džoharu Carnajevus. 26 gadus vecais Tamerlans naktī uz pagājušo piektdienu zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā. Savukārt Džohars tika aizturēts.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu