Vētra: Viens sociālantropoloģiskais eksperiments ir noslēdzies (176)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

«Viens sociālantropoloģiskais eksperiments, šķiet ir noslēdzies,» tā par iespējamo izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa demisiju pirmdien Latvijas Radio izteicās Augstākās izglītības padomes vadītājs Jānis Vētra.

«Viens sociālantrololģisks eksperiments, šķiet, ir noslēdzies. Un tā kā pārsvarā visi iesaistītie ir palikuši dzīvi, to var uzskatīt par relatīvi pozitīvu rezultātu,» pauda Vētra.

Vētra norādīja, ka jaunajam ministram būtu svarīgāk «nevis nākt kā mesijai ar saviem uzstādījumiem, kurus visiem pildīt, bet mēģināt ātri un operatīvi saprast daudzo reformu piedāvājumu».

«Jaunajam ministram būtu svarīgāk nevis nākt kā mesijai ar saviem uzstādījumiem, kurus visiem pildīt, bet mēģināt vispirms ātri un operatīvi saprast to daudzo reformu piedāvājumu, kas ir pārdomāti un konkrēti analizēti un modelēti scenāriji. Sākt ar to īstenošanu, nevis taisīt revolūciju, kas būtu vienas personas iecerēta un visiem pārējiem atkal būtu jānostājas opozīcijā. Tas būtu visbēdīgākais scenārijs,» sacīja Vētra.

Jau ziņots, ka Veselības problēmu nomāktais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis ir gatavs demisionēt, ja tiks nodrošināta viņa iesākto reformu pēctecība, šodien pēc Reformu partijas (RP) frakcijas un valdes sēdes žurnālistiem paziņoja Ķīļa padomnieks Reinis Tukišs.

Savukārt RP Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Edmunds Demiters pastāstīja, ka RP atbalsta frakcijas priekšsēdētāja Vjačeslava Dombrovska kandidatūru šim amatam.

Par Ķīļa demisiju un iespējamo RP frakcijas jauno vadītāju vēl tiks lemts koalīcijā un frakcijā.

<em>Ķīlis gatavs atkāpties no ministra amata</em>

Komentāri (176)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu