Koalīcijas partneri atbalsta Vjačeslava Dombrovska apstiprināšanu ministra amatā (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Visi koalīcijas partneri šodien apliecināja atbalstu Reformu partijas (RP) virzītajam izglītības un zinātnes ministra amata kandidātam Vjačeslavam Dombrovskim (V).

Koalīcijas partiju frakcijas šodien tikās ar Dombrovski, un nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK), «Vienotība», kā arī pie frakcijām nepiederošie deputāti pauda atbalstu viņa kandidatūrai.

«Vienotības» frakcijas vadītāja vietnieks Edvards Smiltēns žurnālistiem sacīja, ka frakcija atbalstīs Dombrovska kandidatūru šajā amatā. Šodien deputātiem bija dažādi jautājumi Dombrovskim, un kopumā frakcija ir apmierināta ar šo kandidātu, un viņš var rēķināties ar vienbalsīgu frakcijas atbalstu.

Arī nacionālā apvienība atbalstīs Dombrovska kandidatūru. VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars akcentēja, ka arī prioritātes, kuras Dombrovskis ir gatavs uzņemties, ir tuvas nacionālajai apvienībai, piemēram, profesionālās izglītības sasaiste ar uzņēmējdarbību. Tāpat VL-TB/LNNK saklausīja no Dombrovska skaidru solījumu jautājumos, kuri saistīti ar valodas politiku augstākajā izglītībā, nevirzīt projektus un ieceres bez koalīcijas partneru atbalsta.

Arī neatkarīgie deputāti ceturtdienas balsojumā atbalstīs RP izvirzīto ministra amata kandidātu. Pie frakcijām nepiederošie deputāti un ministra amata kandidāts bija vienisprātis, ka reformu īstenošanai ir jāmeklē sabiedrotie un šajos jautājumos nevar veidot tik lielu kara fronti ar iesaistītajām pusēm. Neatkarīgajiem deputātiem un Dombrovskim šodien sarunās līdzīgi viedokļi bija arī jautājumā par to, ka profesionālajai izglītībai ir jābūt galvenajai prioritātei.

Tikmēr opozīcijas partijas atbalstu Dombrovskim pagaidām nesola. Gala lēmumu par izglītības un zinātnes ministra kandidātu politiskā apvienība «Saskaņas centrs» (SC) pieņems ceturtdien, tomēr patlaban SC ir nosakņota «negatīvi skeptiski» par iespēju atbalstīt viņa kandidatūru. Arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) savu lēmumu par Dombrovska kandidatūru pieņems frakcijas sēdē, kas notiks ceturtdien plkst.8.30.

Kā ziņots, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis jau šodien iesniedzis demisijas rakstu Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V), aģentūrai LETA apliecināja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Premjers arī parakstījis rīkojumu, ieceļot iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (RP) par izglītības un zinātnes ministra pienākumu izpildītāju.

Paredzēts, ka Saeima ceturtdien, 2.maijā, balsos par Dombrovska apstiprināšanu amatā.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu