Vācijas prese sajūsmā par «sapņu finālu» UEFA Čempionu līgā (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas prese šodien paudusi lielu sajūsmu par gaidāmo divu šīs valsts komandu dueli UEFA Čempionu līgas finālmačā.

25. maijā Vemblija stadionā Londonā paredzētajā mačā savā starpā tiksies Minhenes «Bayern» un Dortmundes «Borussia» futbolisti, kas pusfinālā pārspēja divas Spānijas komandas - attiecīgi «FC Barcelona» un Madrides «Real».

«Mēs esam Čempionu līga - «Bayern» iznīcina «Barcelonu»!» raksta laikraksts «Bild», atkārtojot 2005. gada aprīli, kad pēc vācieša Benedikta XVI ievēlēšanas par Romas pāvestu nāca klajā ar virsrakstu «Mēs esam pāvests!».

Mierīgāku tekstu izvēlējies laikraksts «Die Welt», kas ceturtdien raksta: «Iemesls būt lepniem, bet, lūdzu, ne triumfāliem!».

Vācija tiks pie pirmā UEFA Čempionu līgas titula kopš 2001. gada, kad sacensībās triumfēja «Bayern».

«Die Welt» atgādināja pazīstamā Franka Bekenbauera izteikumus. Viņš pēc uzvaras 1990. gada Pasaules kausa finālturnīrā teica, ka Vācijas futbols nākamajos gados būs neuzvarams, tomēr pēc tam šīs valsts izlase izgāzās vairākos finālturnīros pēc kārtas.

«Ar satraucošu vieglumu «Bayern» sagādāja vēsturisku zaudējumu «Barcelona». Tas var kļūt par jaunas ēras sākumu un beigām citai,» rakstīja nedēļas žurnāls «Zeit». «3:0 «Camp Nou, 7:0 - summā! «Bayern» uzvarēja aukstasinīgi un pārliecinoši. Tas kļūs par trešo «Bayern» finālu četru gadu laikā - kas par sasniegumu!»

Tikmēr «Frankfurter Allgemeine Zeitung» rakstīja: ««Bayern» seko Dortmundei sapņu finālā

Priecīga bija arī Vācijas kanclere Angela Merkele, kura savā «Facebook» lapā ar smaidu ierakstīja, ka «skaidrs ir viens - Vācija uzvarēs».

«Bayern» uzvara pār «Barcelona» atbildes mačā trešdien kļuvusi par šī gada skatītāko televīzijas pārraidi līdz šim. To ieslēguši 15,91 miljons skatītāju. Pirms tam «Borussia» atbildes maču ar «Real» otrdien skatījās 13,7 miljoni vāciešu.

Zīmīgi, ka UEFA Čempionu līgas finālspēles ģenerālmēģinājums risināsies jau sestdien, kad abas komandas Dortmundē tiksies Vācijas čempionāta ietvaros.

«Borussia» komanda Vācijas bundeslīgā uzvarēja iepriekšējās divās sezonās, bet šogad titulu «Bayern» komanda garantēja jau sešas kārtas pirms sezonas beigām.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu