NBA komanda Sakramento «Kings» nepārcelsies uz Sietlu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu īpašnieki noraidījuši Sakramento «Kings» komandas ieceri pārcelties uz Sietlas pilsētu.

Ideja neguva apstiprinājumu, jo 22 NBA klubu īpašnieki lēma «pret», kamēr «par» bija vien astoņas balsis.

«Šis balsojums nekādā mērā nebija vērsts pret Sietlu, drīzāk par labu Sakramento,» izteicies NBA komisārs Deivids Sterns.

Kā ziņots, līgas vadība janvārī apstiprināja, ka pašreizējie Sakramento kluba īpašnieki brāļi Malūfi panākuši vienošanos par kluba pārdošanu Kristoferam Hansenam piederošajai investīciju grupai. Bet martā Kalifornijas štata galvaspilsētas Sakramento pašvaldība nolēma piešķirt 448 miljonus dolāru (240 miljonus latu), lai nepieļautu «Kings» pārcelšanos, ko vēlējās Hansens.

Sterns trešdien sacīja, ka pašreizējiem kluba īpašniekiem ir tiesības komandu nepārdot, kā, visticamāk, arī notikšot.

Kā ziņots, pērn komandas īpašnieki un Sakramento pilsētas vadība nespēja vienoties par jaunas arēnas celtniecību, tāpēc «Kings» aktīvi sāka meklēt iespējas komandu pārcelt uz citu pilsētu.

Sietla zaudēja savu NBA komandu «SuperSonics» 2008. gadā, kad tā, nomainījusi nosaukumu uz «Thunder», pārcēlās uz Oklahomasitiju. Sietlā klubs bija bāzējies kopš 1967. gada.

NBA komisāra vietnieks Edams Silvers trešdien izteicās, ka nākotnē cer uz Sietlas atgriešanos līgas apritē. «Kādreiz mēs tur atgriezīsimies - tas ir spēcīgs tirgus,» teicis Silvers.

Tikmēr Sterns atzina, ka pēc 2016. gada iespējama līgas paplašināšanās.

Kā ziņots, maija sākumā arī NBA darba komiteja vienbalsīgi lēma par labu ieteikumam aizliegt «Kings» kluba pārcelšanos uz Sietlas pilsētu.

«Kings» savu debiju piedzīvoja 1948./1949. gada sezonā. Tad šai vienībai bija «Royals» nosaukums, un savas mājas spēles tā aizvadīja Ročestrā. Uz Sakramento klubs pārcēlās 1985./1986. gada sezonā.

Sakramento komanda šo sezonu pabeidza Rietumu konferences 13. vietā, 82 spēlēs izcīnot 28 uzvaras un piedzīvojot 54 zaudējumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu