Minhenes «Bayern» triumfē Čempionu līgā (36)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgas finālspēlē Vemblija stadionā Londonā šovakar divu Vācijas bundeslīgas klubu duelī Minhenes «Bayern» futbolisti ar 2:1 uzvarēja Dortmundes «Borussia».

Spēles sākumā biežāk momenti veidojās pie «Bayern» komandas vārtiem un 15. minūtē teicama izdevība atklāt rezultātu bija «Borussia» poļu pussargam Jakubam Bļaščikovskim, taču izglāba Bavārijas kluba vārtsargs Manuels Noiers. Bet 19. minūtē tālsitienu izpildīja Marko Roiss, un arī šoreiz droši nospēlēja «Bayern» vārtsargs.

Puslaika turpinājumā vairākas iespējas izcelties bija «Bayern» futbolistiem - trīs izdevības garām palaida Arjēns Robens, bet vistuvāk panākumam pēc sitieniem ar galvu bija Mario Mandžukičs un Tomass Millers. «Borussia» šajā laikā spēja atbildēt ar Roberta Levandovska sitienu, pēc kura atkal pārliecinoši nospēlēja Noiers.

Otrais puslaiks iesākās ar nelielu «Bayern» pārsvaru un spēles 60. minūtē pēc Robena piespēles bumbu vārtos ieraidīja Mandžukičs - 1:0. Bet 67. minūtē Minhenes komandas soda laukumā par Dantes pārkāpumu pret Marko Roisu tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru aukstasinīgi realizēja «Borussia» pussargs Ilkajs Gindogans - 1:1, gūstot savus pirmos vārtus Čempionu līgā.

Neilgi pēc tam «Bayern» bija izcila iespēja atgūt vadību, kad Millers izdarīja piespēli uz tukšiem vārtiem, taču Robenu apsteidza «Borussia» serbu aizsargs Nevens Subotičs, bet vēlāk pēc Deivida Alabas sitiena Dortmundes komandu glāba vārtsargs Romāns Vaidenfellers.

87. minūtē pēc Bastiāna Švainštaigera sitiena glāba «Borussia» vārtsargs, bet 89. minūtē Franks Riberī ar papēdi piespēlēja soda laukumā Robenam, kurš guva uzvaras vārtus «Bayern» labā - 2:1. Jau kompensācijas laikā Dortmundes komandai vēl bija iespēja izglābties, tomēr «Bayern» uzvaru nosargāja.

UEFA Čempionu līgas pēdējo desmit gadu finālspēles

  • 2013 Minhenes «Bayern» 2:1 Dortmundes «Borussia»
  • 2012 Londonas «Chelsea» 5:4 (11 m.s.) Minhenes «Bayern»
  • 2011 «FC Barcelona» 3:1 «Manchester United»
  • 2010 Milānas «Inter» 2:0 Minhenes «Bayern»
  • 2009 «FC Barcelona» 2:0 «Manchester United»
  • 2008 «Manchester United» 6:5 (11 m.s.) Londonas «Chelsea»
  • 2007 «AC Milan» 2:1 «Liverpool FC»
  • 2006 «FC Barcelona» 2:1 Londonas «Arsenal»
  • 2005 «Liverpool FC» 6:5 (11 m.s.) «AC Milan»
  • 2004 «FC Porto» 3:0 «AS Monaco»
Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu