Dzintars: Pašvaldību vēlēšanu rezultāti automātiski nenozīmē pārmaiņas valdībā (40)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šo pašvaldību vēlēšanu rezultāti nevar automātiski kļūt par iemeslu pārmaiņām valdībā, aģentūrai LETA sacīja nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Politiķis arī uzsvēra, ka nacionālā apvienība, pamatojoties uz vēlēšanu rezultātiem, nerosinās pārmaiņas valdības sastāvā. Vienlaikus nacionālās apvienības līderis uzskata, ka Reformu partijas (RP) rezultāti psiholoģiski ietekmēs turpmāko darbu un varētu kalpot kā papildu arguments diskusijās par noteiktiem jautājumiem.

Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs skaidroja, ka situācijās, kad RP ļoti uzstās uz savu viedokli, kas būs ļoti atšķirīgs no koalīcijas partneru viedokļa, sabiedrības zemais atbalsts RP varētu tikt ņemts vērā. Jebkurai partijai ir vieglāk cīnīties par savu viedokli, ja tai aiz muguras ir plašs atbalstītāju loks, uzskata nacionālās apvienības līderis.

Dzintars arī pauda viedokli, ka RP arī turpmāk turēsies pie saviem krēsliem valdībā, jo tas esot vienīgais, kas viņiem ir palicis. Tāpat premjera Valda Dombrovska (V) atbildība ir tas, vai ņemt vērā iedzīvotāju viedokli par RP, organizējot valdības darbu, piebilda nacionālās apvienības politiķis.

Viņš arī neizslēdz iespēju, ka pašvaldību vēlēšanu rezultāti varētu ietekmēt citus procesus, piemēram, «deputātu staigāšanu» no viena politiskā spēka uz citu. Nacionālā apvienība gan nenodarbosies «ar pārbēdzēju vervēšanu», akcentēja Dzintars. Viņš gan nevēlējās komentēt jautājumu, vai kāds no RP deputātiem jau izteicis vēlmi pievienoties VL-TB/LNNK.

Tikmēr viens no RP līderiem izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis RP rezultātu Rīgā vērtēja kā nepatīkamu, taču, pēc viņa domām, nav pamata runāt, ka tas varētu izraisīt partijas vai Saeimas frakcijas šķelšanos.

Kā ziņots, līdz svētdienas dienas vidum vēlēšanu komisija pašvaldību vēlēšanās Rīgā saskaitījusi 87% nodoto balsu, saskaņā ar kurām Rīgas domes vēlēšanās uzvarējusi apvienība «Saskaņas centrs»/«Gods kalpot Rīgai» (SC/GKR), par kuru nobalsojuši 58% rīdzinieku, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā pieejamā informācija.

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) ir saņēmusi nepilnus 18% balsu, bet «Vienotība» 14% balsu. Par Latvijas Zaļo partiju (LZP) nobalsojuši 4% rīdzinieku. Ar šādu sadalījumu SC/GKR varētu iegūt 39 vietas, nacionālā apvienība 12 un «Vienotība» deviņas vietas, liecina aģentūras LETA aprēķini.

Vēl nav apkopoti dati par aptuveni 30 000 nodotajām balsīm, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā pieejamā informācija.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu