«Toyota» pasaulē atsauc 240 000 «Prius» un «Lexus» hibrīdu (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Japānas autobūves kompānija «Toyota Motor Corp.» pasaulē atsauks 242 000 «Prius» un «Lexus» hibrīdautomašīnu saistībā ar bremžu problēmām, teikts trešdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Atsaukums aptver modeļus, kas ražoti laika periodā no 2009.gada marta līdz oktobrim. Šo divu modeļu īpašnieki sūdzējušies, ka tiem nepieciešams bremzes pedāli nospiest stingrāk nekā iepriekš.

«Toyota» preses pārstāve norādīja, ka materiālu vājība radījusi plaisas, kas ļauj slāpekļa gāzei nokļūt bremžu šķidrumā, tādējādi ietekmējot bremžu efektivitāti.

Ziņas par negadījumiem nav saņemtas, taču kompānija saņēmusi vairāk nekā 90 sūdzības no klientiem visā pasaulē. «Toyota» 117 000 automašīnu atsauks Japānā, 91 000 Ziemeļamerikā, 30 000 Eiropā un 3000 Āzijas un Klusā okeāna reģionā.

Uzņēmums pēdējo gadu laikā bijis spiests atsaukt vairākus miljonus automašīnu, tādējādi iedragājot tā drošības un uzticamības reputāciju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu