Vīrs, kurš no degošās Rīgas pils iznesa Latvijas karogu (789)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš, Rekrutēšanas un jaunsardzes centrs

Piektdienas naktī no degošās Rīgas pils Latvijas valsts karogu, kas plīvoja mastā Svētā Gara tornī, iznesa Militārās policijas vecākais apsardzes instruktors kaprālis Alvis Brūveris.

Kā informē Nacionālie bruņotie spēki, Brūveris piektdien bija dienesta norīkojumā pie Valsts prezidenta pils, kad plkst.22.10 vakarā no dienesta biedra saņēma informāciju par to, ka pamanīti dūmi virs Rīgas pils. Karavīri apskatīja notikuma vietu un nekavējoties ziņoja glābšanas dienestiem.

«Ap plkst.23.30 naktī saņēmu informāciju no vada komandiera pienākumu izpildītāja, ka jāierodas pils priekšā, kur apsardzes priekšnieks majors Valters Kalve deva rīkojumu izvērtēt iespēju nonest valsts karogu no Svētā Gara torņa,» stāsta Brūveris.

«Majors Kalve uzsvēra, ka man rūpīgi jāizvērtē situācija un mudināja neriskēt ar dzīvību. Apspriedāmies, kā labāk darīt, kur pārvietoties, kur būs mazāks piedūmojums. Es uzkāpu tornī, noņēmu karogu un atdevu apsardzes priekšniekam. Savu karavīra pienākumu izpildīju veiksmīgi.»

Brūveris dien bruņotajos spēkos kopš 2005.gada, Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienestā dien kopš 2006.gada, ir bijis divās misijās – Kosovā (2005. – 2006. gads) un Afganistānā (2011. – 2012.gads).

Karogu šodien atpakaļ tornī pacēla dižkareivis Aldis Dortāns, Militārās policijas vecākais militārais policists.

Komentāri (789)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu