Rīgas pils telpās ir dūmu detektori; bēniņos to nebija (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas pils koplietošanas telpās ir uzstādīti dūmu detektori, taču bēniņos to nebija, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Ugunsdrošības uzraudzības pārvaldes priekšnieks Dzintars Lagzdiņš.

Viņš skaidroja, ka gadījumā, ja ugunsgrēks būtu izcēlies kādā no zemākajiem pils stāviem, dūmu detektori laicīgi signalizētu par notikušo nelaimi. Savukārt šajā gadījumā koplietošanas telpās uzstādītie detektori noreaģēja vien tad, kad dūmi no bēniņiem jau sāka spiesties uz leju, un tas bija par vēlu.

Jautāts, vai vispār tiek praktizēta dūmu detektoru uzstādīšana arī bēniņu telpās un vai tas ir lietderīgi, Lagzdiņš atbildēja apstiprinoši, skaidrojot, ka nekas neparasts tas nav.

Konkrētajā gadījumā pils bēniņu telpās nebija arī citu automātisko ugunsdzēšanas vai ugunsgrēka atpazīšanas sistēmu, taču kopumā objektā bija izvietoti ugunsdzēšamie aparāti, pastāstīja Lagzdiņš.

Iespējamos ugunsgrēka izcelšanās iemeslus viņš atteicās minēt, norādot, ka tos izmeklē policija, kas arī nāks pie slēdziena, vai būvnieki nepieļāva kādus ugunsdrošības normu pārkāpumus.

VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš šodien preses brīfingā atzina, - varētu būt, ka uz rekonstrukcijas darbu laiku pilī tika demontētas kādas ugunsdzēsības vai ugunsgrēka atpazīšanas sistēmas, taču jebkurā gadījumā šajā periodā par ugunsdrošību ēkā atbildība jāuzņemas būvdarbu veicējam.

Kā ziņots, vakar vakarā Rīgas pilī izcēlās ugunsgrēks, ko pēc vairāk nekā piecu stundu aktīva darba izdevās lokalizēt ap plkst.4. Liesmas nopostīja ap 3200 kvadrātmetru lielu platību.

Ugunsgrēka dzēšanai tika piesaistīti visi VUGD Rīgas reģiona pārvaldes rīcībā esošie resursi, palīgā devās arī ugunsdzēsēji no Jūrmalas. Uz notikuma vietu tika norīkots Rīgas brīvostas velkonis.

Dzēšanas darbu laikā radās vairākas problēmas ar ūdens ņemšanu, bez tam pievīla arī ugunsdzēsēju vecā un nokalpojusī tehnika. Viens VUGD darbinieks, strādājot pilī, saindējās ar degšanas produktiem. Citi cilvēki ugunsgrēkā necieta.

Kā ziņots, Rīgas pils patlaban tiek remontēta, tikmēr Valsts prezidenta kanceleja ir pārcelta uz Melngalvju namu.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu