Publisko ierakstus: dramatiskas glābēju sarunas Rīgas pilī (259)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Publiskoti audioieraksti, kas apliecina, cik dramatiskos apstākļos nācies strādāt tiem ugunsdzēsējiem, kas naktī uz piektdienu no liesmās devās glābt Rīgas pili.

Latvijas Televīzijas rīcībā nonācis ieraksts, kurā dzirdams, kā ar rāciju starpniecību sazinās ugunsdzēsēji liesmu pārņemtajā ēkā. Sarunas liecina, ka apstākļi, kādos bija jāstrādā glābējiem bijuši ļoti sarežģīti un dzīvībai bīstami.

Ugunsnelaimē cietis viens glābējs, kurš nogādāts slimnīcā. Vēlāk gan viņš palaists mājās.

Kā zināms, ugunsdzēsēji liesmas Rīgas pilī apslāpēja pēc vairāku stundu darba, taču nelaimi likvidēt izdevās vien 16 stundas pēc izsaukuma saņemšanas.

Kopējā pils degšanas platība bijusi 3200 kvadrātmetru – jumta konstrukcijas un bēniņu telpa dega 2400 kvadrātmetru platībā,4.stāvs izdega 600 kvadrātmetru platībā, bet 3.stāvs – 200 kvadrātmetru platībā.

Savukārt Valsts policijas eksperti, piesaistot kolēģus no Lietuvas, piektdien turpināja ekspertīzes Rīgas pilī, lai noskaidrotu nelaimes izcelšanās iemeslus.

Komentāri (259)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu