Valsts prezidenta balvā rīkotāji cer sagaidīt vairāku PČ normatīvu izpildi (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šīs nedēļas beigās Valmierā paredzēto Valsts prezidenta balvas vieglatlētikā sacensību rīkotāji cer sagaidīt vairāku augustā Maskavā plānotā pasaules čempionāta normatīvu izpildi, bet nākotnes kontekstā sacensības cer padarīt par starptautiskajiem sportistiem daudz pievilcīgākām.

Ikgadējās sacensības Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā, notiks piektdien un sestdien. Šis būs otrais gads, kad sacensību formātu no Latvijas reģionu cīņām nomainījusi Baltijas valstu komandu spēkošanās, kur sportisti sacenšas par uzvarām individuālajās disciplīnās un komandu ieskaitē.

Valsts prezidenta balva vieglatlētikā šogad notiks jau 19. reizi. Pērn komandu ieskaitē triumfēja Latvijas vieglatlēti, apsteidzot attiecīgi Lietuvu un Igauniju.

Tā kā šīs ir vienas no pēdējām sacensībām, kurās sportisti varēs lūkot izpildīt gaidāmā pasaules čempionāta normatīvus, rīkotāji šogad lielāko vērību ir pievērsuši pašmāju komandas pulcēšanai, bet plāni par starptautiski labi zināmu sportistu piesaisti ir atlikti uz nākamo gadu, kad Jāņa Daliņa stadionā gaidāmi ievērojami rekonstrukcijas darbi.

Sacensībās startēs visi labākie Latvijas šķēpmetēji gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē, izņemot Zigismundu Sirmo, kurš tā vietā izvēlējies startēt Dimanta līgas posmā Monako. Tāpat no Latvijas labākajiem sportistiem sacensībās startēs septiņcīņniece Laura Ikauniece, kura piedalīsies atsevišķās disciplīnās, tāllēcēji Elvijs Misāns un Jānis Leitis, tāllēcējas Māra Grīva un Santa Matule, kā arī daudzi citi.

Latviju sacensībās pārstāvēs teju visi pasaules čempionāta komandas esošie un iespējamie dalībnieki, bet organizatori ar normatīvu izpildi Valmierā Latvijas vienības rindas dalībai pasaules čempionātā cer papildināt vēl vismaz ar trim līdz četriem atlētiem.

Šajās sacensībās savdabīgu atgriešanos stadionā pēc bērna piedzimšanas piedzīvos septiņcīņniece Aiga Grabuste, kura startēs lodes grūšanā.

«Valmiera ir no nedaudzajām vietām Latvijā, kas joprojām ciena un uztur vieglatlētiku. Reizēm liekas, ka mūsu pilsētā iespēju nodarboties ar sportu ir pat pārāk daudz, taču visas sporta zāles ir piepildītas. Jaunā maiņa pie mums aug visos sporta veidos,» šodien preses konferencē izteicās Valmieras domes priekšsēdētājs Inesis Boķis.

Boķis atklāja, ka Vidzemes Olimpiskajā centrā (VOC) un tā apkaimē drīzumā notiks ievērojami rekonstrukcijas un paplašināšanās darbi, kā vajadzībām nauda no valsts jau ir iedalīta. Paredzēts ne tikai izbūvēt peldbaseinu un apjumtu BMX trases halli, kas būs pielāgojama daudzu sporta veidu vajadzībām, bet arī daļēji rekonstruēt Jāņa Daliņa stadionu.

Sacensību atklāšana notiks piektdien pirmās dienas noslēgumā. Šoreiz tajā tiks izcelta un godāta šķēpmešanas disciplīna, kad simbolisko metienu un citas aktivitātes veiks sešas bijušās, esošās un topošās Latvijas šķēpmešanas leģendas.

Vieglatlētikas sacensībās tiks prēmēti visu disciplīnu uzvarētāji, bet vislielāko naudas balvu 1500 eiro apmērā iegūs augstvērtīgākā rezultāta ieguvēji vīriešu un sieviešu konkurencē.

Sacensību formāts paredz, ka Baltijas valstu izlases un komandas sacentīsies savā starpā. Katrā disciplīnā startēs pa diviem izlašu sportistiem, kuri krās punktus kopējā ieskaitē. Tomēr Valsts prezidenta balvas vieglatlētikā nolikums paredz, ka vieglatlētikas sacensībās var piedalīties arī vairāk par diviem atlētiem vienā disciplīnā, kā arī sportisti no citām valstīm. Šie vieglatlēti gan nepiedalīsies, lai iegūtu punktus komandu kopvērtējumā, bet gan cīnīsies par individuālajām naudas balvām, kuras tiks piešķirtas attiecīgās disciplīnas uzvarētājam un augstvērtīgo rezultātu uzrādītājiem.

Vienlaicīgi ar vieglatlētikas sacensībām stadiona apkārtnē notiks sacensības un sporta aktivitātes aptuveni 20 dažādos sporta veidos pasākumā «Valmiera Active», kur apmeklētāji varēs iepazīties un izmēģināt dažādus jaunus sporta veidus, kā arī iesaistīties kādā no jau tradicionālajiem sporta veidiem.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu