Zināms, ko paziņojis vilciena mašīnists mirkli pirms un pēc katastrofas (104)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Spānijā avarējušā vilciena mašīnists mirkli pirms katastrofas radio saziņā ar dispečeriem paspējis paziņot, ar kādu ātrumu traucas vilciens un, ka tas tūlīt avarēs, vēstī Spānijas laikraksts «El Pais», atsaucoties uz policijas sniegtajām ziņām.

«Es braucu ar 190 (kilometriem stundā lielu ātrumu) un nobraukšu no sliedēm,» sacījis vilciena mašīnists mirkli pirms traģiskā negadījuma.

Savukārt jau brīdi pēc avārijas cietušais vilciena vadītājs vēlreiz sazinājies ar dispečeriem.

«Esmu avarējis. Ko man darīt, ko man darīt?» sacījis viņš. «Mēs visi esam tikai cilvēki,» žēlojies viņš. «Es ceru, ka neviens nav gāji bojā, jo tā [nelaime] būs uz manas sirdsapziņas,» Spānijas medijs citē mašīnistu.

Abi vilciena mašīnisti nelaimē iz izdzīvojuši, gūstot ievainojumus.

Vilciens avārijas vietā traucies ar 190 kilometriem stundā (km/h) lielu ātrumu vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 80 km/h.

«Apollo» jau ziņoja, ka pēc trešdienas vēlā vakarā notikušās traģiskās ātrvilciena katastrofas Spānijas ziemeļrietumos glābēji ir beiguši darbu.

Nelaimē kopumā dzīvību zaudējuši 78 cilvēki, bet cietuši vairāk nekā 140 cilvēki.

<em><strong>Vilciena katastrofa Spānijā.</strong></em>

Komentāri (104)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu