Nitiša pārstāvētais Eiropas čempionāts rallijkrosā pārtaps par pasaules čempionātu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HubR, CC BY-NC-SA 2.0

Eiropas rallijkrosa čempionāts, kur «Super 1600» klases kopvērtējuma līderis pašlaik ir latvietis Reinis Nitišs, līdz ar 2014.gadu pārtaps par pasaules čempionātu.

Plāna īstenošanai vēl jāsaņem Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) akcepts, un tad sacensības pārtaps par FIA pasaules čempionātu rallijkrosā, vēsta rīkotāji.

Jaunajā sacensību formātā sportisti sacentīsies lielākajā daļā pašreizējo klašu.

Pasaules čempionāta statuss prasa rīkot sacensības trīs dažādos kontinentos, tāpēc nākamās sezonas kontekstā tiek izskatīti varianti posmus aizvadīt Turcijā, Marokā, ASV un Vidējos Austrumos. Paredzams, ka sezonas kalendārs būs līdzīgs šogad redzētajam, pievienojot divas sacīkstes ārpus Eiropas.

FIA lēmums šajā jautājumā gaidāms septembrī.

Plānots, ka «Super1600» un «TouringCar» klasēs sportisti sacentīsies visos čempionāta posmos, bet «SuperCar» klases sacīkstes notiks vien atsevišķos posmos.

Kā ziņots, pēc veiksmīgā snieguma Eiropas čempionātā Nitišs šomēnes debitēja sacensībās ASV, startējot divās «SuperCar Lites Rookie» kausa seriāla sacīkstēs. Tā ir pilnpiedziņas automašīnu klase, kas ir kā ASV bāzēto seriālu pēdējais pakāpiens pirms aklases.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu