Sordo līderis pēc traģēdijas skartā Vācijas rallija trešās dienas (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pēc Vācijā notiekošā pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas devītā posma trešās dienas sestdien par jauno kopvērtējuma līderi kļuvis spāņu braucējs Danijs Sordo no «Citroen» vienības.

Sacensības ietekmēja kāda vēsturisko auto sacīkšu braucēja avārija, kuras rezultātā mira gan nīderlandiešu pilots, gan viņa stūrmanis. Pēc notikušā tika atcelts dienas pēdējais ātrumposms.

Sordo pēc 13 «dopiem» par nieka 0,8 sekundēm apsteidz beļģi Tjerī Nevilu no «Qatar» vienības, savukārt trešais tagad ir «Citroen» pārstāvošais soms Miko Hirvonens.

Līdz pat 12.ātrumposmam kopvērtējuma līderis bija Jari-Mati Latvala no Somijas («Volkswagen»), taču viņu piemeklēja sacīkšu mašīnas problēmas, kas lika izstāties un kopvērtējumā atkrist uz septīto pozīciju.

Kā ziņots, piektdien no rallija izstājās kopvērtējuma līderis, francūzis Sebastjans Ožērs no «Volkswagen» komandas. Ožērs jau šajā posmā - četras sacīkstes pirms sezonas beigām - varēja garantēt pasaules čempiona titulu, bet tagad viņam jāgaida vismaz līdz Austrālijas rallijam, kas risināsies pēc divām nedēļām.

Rallijs noslēgsies svētdien ar pēdējiem diviem ātrumposmiem.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem Ožēra kontā ir 181 punkts, bet tuvākie sekotāji - Latvala un Nevils - iekrājuši vien pa 91 punktam.

Jau vēstīts, ka deviņkārtējais pasaules čempions Sebastjans Lēbs no Francijas, kurš brauc ar «Citroen», šosezon nestartē visos posmos.

Šosezon WRC čempionātā paredzēti 13 posmi, no kuriem pēdējais notiks novembrī Velsā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu