Frankfurtē debitējis ražošanai gatavs BMW i8 (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pasaules lielākajā automašīnu izstādē, kura norisinās Vācijas pilsētā Frankfurtē, ir debitējis ražošanai gatavais BMW i8 hibrīdautomobilis.

Futūristisko kupeju darbina efektīvs hibrīda dzinējs, kurš apvieno trīs cilindru 1,5 litru iekšdedzes motoru un 96 kilovatu elektromotoru. Rezultātā sanāk 362 zirgspēku «zaļā» jauda ar 570 ņūtonmetru lielu griezes momentu.

Iekšdedzes dzinējs darbina i8 aizmugurējo asi, savukārt elektromotors darbina priekšējo asi. Visa jauda uz savdabīgo pilnpiedziņu tiek novadīta caur sešpakāpju automātisko pārnesumu kārbu.

Saskaņā ar BMW oficiālajiem datiem i8 spēj sasniegt 100 kilometrus stundā lielu ātrumu 4,4 sekundēs, savukārt maksimālo ātrumu auto sasniedz pie 250 kilometriem stundā. Ar elektrību vien ir iespējams nobraukt 35 kilometrus, taču normālajā režīmā auto patērē nieka 2,5 litrus uz 100 kilometriem.

Automašīnas konstrukcijā ir izmantots alumīnija rāmis un oglekļa šķiedras materiāli, kas padara i8 izteikti vieglu. Pilnā masa sasniedz 1 490 kilogramus, savukārt zemais gravitācijas centrs nodrošina teicamu vadāmību. Auto var lepoties arī ar teicamiem aerodinamiskajiem rādītājiem. Tā gaisa pretestības koeficients ir tikai 0,25.

BMW pārstāvji izstādes laikā uzsvēra, ka auto dīleru salonos nonāks šī gada beigās un tā cena svārstīsies ap 120 000 eiro.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu