Ožērs līderis pēc WRC Austrālijas rallija pirmās pilnās dienas (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Kopvērtējuma līderis francūzis Sebastjans Ožērs no «Volkswagen» komandas piektdien pārņēma vadību pēc Austrālijā notiekošā pasaules autorallija čempionāta (WRC) desmitā posma pirmās pilnās sacensību dienas.

Pēc ceturtdienas pirmajiem diviem ātrumposmiem līderis negaidīti ir norvēģis Andrēass Mikelsens, kurš arī brauc ar «Volkswagen», bet piektdien Ožērs uzvarēja septiņos no astoņiem dopiem un tagad kopvērtējumā tuvāko sekotāju somu Miko Hirvonenu no «Citroen» vienības apsteidz par 20 sekundēm.

Savukārt 38 sekundes līderim zaudē beļģis Tjerī Nevils no «Qatar» vienības un ar «Citroen» braucošais brits Kriss Mīke, kurš dienas beigās zaudēja desmit sekundes noslāpušas automašīnas dēļ.

Tikmēr desmitajā dopā uzvarējušais Jari Mati Latvala no Somijas («Volkswagen») pašlaik ir tikai piektais.

Ožērs, kurš šosezon svinējis uzvaras piecos posmos, jau Austrālijā var nodrošināt čempiona titulu. Lai to paveiktu, viņam jāiekrāj par deviņiem punktiem vairāk nekā Nevilam un par vienu punktu vairāk nekā Latvalam.

Posma turpinājumā sestdien gaidāmi vēl seši dopi, bet noslēdzošie seši notiks svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem Ožēra kontā ir 184 punkti, tuvākais sekotājs Nevils iekrājis 109 punktus, bet trešajā vietā ar 98 punktiem ir Latvala, kuram divus punktus zaudē spāņu braucējs Danijs Sordo no «Citroen» vienības.

Jau vēstīts, ka deviņkārtējais pasaules čempions Sebastjans Lēbs no Francijas, kurš brauc ar «Citroen», šosezon nestartē visos posmos.

Šosezon WRC čempionātā paredzēti 13 posmi, no kuriem pēdējais notiks novembrī Velsā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu