Rallijā «Latvija 2013» A+ grupā uzvar Grīva/Veilands un nodrošina vicečempiona titulu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Igaveņš/Go4speed

Pagājušajā nedēļas nogalē tika aizvadīts Latvijas rallija čempionāta noslēdzošais, astotais posms rallijs «Latvija 2013», kurā uzvaras laurus A+ grupā plūca «S.B.C.» rallija komandas ekipāža Aleksandrs Grīva un Jānis Veilands. Izcīnītā uzvara ļāva ekipāžai kļūt par vicečempioniem 2013.gada Latvijas rallija čempionāta A+ ieskaites grupā.

Tas ir līdz šim augstākais izcīnītais rezultāts ekipāžas karjerā, jo tikai 2012.gadā «S.B.C.» rallija komanda debitēja Latvijas rallija čempionātā. Šī ir arī pirmā uzvara savā grupā, kad ekipāža kāpa uz pjedestāla augstākā pakāpiena kādā no posmiem.

Neskatoties uz to, ka 2013.gada sezona «S.B.C.» rallija komandai izvērtās diezgan smaga un sportiskiem notikumiem bagāta, gada sākumā izvirzītais mērķis - cīnīties par goda pjedestālu kopvērtējumā, tika sasniegts.

«Sezonas laikā bija vērojama tendence, ka daudzas citas ekipāžas uzrādīja augstus rezultātus atsevišķos ātrumposmos, taču nespēja noturēt savu tempu visa rallija garumā vai arī auto tehniski tam nebija gatavs un gala rezultātos šīs ekipāžas vairs neparādījās izstāšanās dēļ.

«Tieši stabilitāte, mērķtiecība un tehniskās apkalpošanas līmenis bija mūsu komandas stiprākā puse, jo tika sasniegts finišs septiņos no astoņiem rallijiem. Esam ļoti gandarīti un priecīgi par sasniegto rezultātu mūsu pirmajā kopīgi aizvadītajā rallija sezonā ar Jāni Veilandu un esam ļoti pateicīgi mūsu ģenerālsponsoram, atbalstītājiem un mehāniķu komandai,» gandarīts par panākumiem stāsta Grīva.

Par Latvijas autorallija čempionāta noslēdzošā, astotā, posma - rallija «Latvija» - uzvarētāju svētdien kļuva Jānis Vorobjovs ar stūrmani Artūru Žeibi.

Ieskats no ekipāžas onboard video:

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu