Valodas dienu tematiskais vakars «Valoda. Kultūra. Vārdnīca.» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Trešdien, 2.oktobrī, plkst. 18:00, Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē, 201. auditorijā (Visvalža ielā 4a, Rīgā) notiks Eiropas valodu dienai veltīts tematiskais vakars «Valoda. Kultūra. Vārdnīca.», informē Ieva Pranka, Baltijas-Vācijas Augstskolu biroja vadītāja.

Katru gadu, 26.septembrī, Eiropas Savienības dalībvalstīs atzīmē Eiropas valodu dienu, kuras mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību valodu daudzveidībai un apzināties, cik būtiski ir mācīties valodas visa mūža garumā.

Tematiskā vakara vieslekciju «Leksikogrāfija Eiropas dimensijā» sniegs prof. Dr. Ulrika Hasa, kuras galvenā hipotēze ir, ka leksikogrāfija būtu jāizprot kā vienots Eiropas mēroga projekts. Vieslekcijas gaitā tiks izklāstīti vairāki argumenti, kuri pamato izvirzīto hipotēzi. Galvenā uzmanība tiks pievērsta vienvalodas vārdnīcām, kuras izdotas dažādās Eiropas valodās.

Prof. Dr. Ulrika Hasa ir Duisburgas-Esenes Universitātes pasniedzēja, leksikogrāfijas un vācu lingvistikas pētniece.

Savukārt divvalodu vārdnīcām, kurās parādās latviešu un angļu valodas, kā arī latviešu un vācu valodas sastatījums vakara gaitā pievērsīsies Dr. philol., asoc. prof. Ineta Balode un Dr. philol., doc. Laura Karpinska, papildinot un konkretizējot jautājuma iztirzājumu Latvijas leksikogrāfiskās tradīcijas un aktualitāšu kontekstā.

Tematiskais vakars notiks angļu valodā. Dalība ir bez maksas.

http://www.hochschulkontor.lv/lv/pasakumi

Vieslekciju organizē Baltijas-Vācijas Augstskolu birojs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu