Ozoliņš: NHL biju tajā nelielajā spēlētāju pulciņā, ko Kīnens lika mierā (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Kad Sandis Ozoliņš spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Floridas «Panthers», kluba treneris slavenais Maiks Kīnens devis latvietim brīvību laukumā, turklāt nebija viņa melnajā sarakstā, sarunā ar aģentūru LETA atklāja pats hokejists.

Kā zināms, svētdien Rīgas «Dinamo» savā laukumā tikās ar Kīnena vadīto Magņitogorskas «Metallurg». «Rīdziniekiem» izdevās atspēlēties no nelabvēlīgā 0:2 un gūt uzvaras vārtus papildlaikā, kad Vitālijs Pavlovs panāca 3:2 un noslēdza mājas spēļu sēriju ar panākumu.

«Esam priecīgi par uzvaru pār Magņitogorsku, lai arī tā spēle nebija tāda, kādu mēs to vēlētos. Lepnums par čaļiem, kas cīnījās līdz galam, spēja atspēlēties un nepadevās,» sacīja Rīgas «Dinamo» kapteinis Ozoliņš. «Šoreiz apgriezām scenāriju otrādi nekā iepriekšējās divās spēlēs. Varēja sajust, ka hokejisti neizturējās pārāk bijīgi pret pretiniekiem.»

Ozoliņš atzina, ka spēle pret «Metallurg» izdevusies labāka, abām komandām spēlējot pilnos, nevis nevienādos sastāvos, turklāt "rīdziniekiem" šosezon ir problēmas ar skaitliskā vairākuma realizēšanu. «Vairākumā jābūt 20% realizācijai - vidēji no pieciem vienā ir jāiemet. Mačā pret Magņitogorskas klubu guvām vienus vārtus vairākumā, tas arī deva pirmo grūdienu, lai sekmētu atspēlēšanos.»

Jau vēstīts, ka Rīgas «Dinamo» no nelabvēlīgā rezultāta atspēlējās tieši pamatlaika noslēdzošajā trešdaļā, kad vispirms izcēlās Marcels Hosa, bet pēc tam - Kristaps Sotnieks.

«Kārtīgi nospēlējām pēdējās 20 minūtes. Komandas galvenais treneris Artis Ābols pirms pēdējās trešdaļas ienāca ģērbtuvē un pateica visu, kas jāpasaka. Vai nu sēdēt un skatīties, kā iztek laiks, vai mēģināt ko «izkapāt». Sākām spēlēt agresīvāk,» pauda Ozoliņš.

«Spēles sezonas laikā ir daudz un dažādas. Pēc katra mača varam atrast lietas, kas mums patīk un kas nepatīk,» atzina Latvijas komandas kapteinis.

Tikmēr par treneri Kīnenu Ozoliņam esot pozitīvas atmiņas. Slavenais speciālists, kurš 1994. gadā kopā ar Ņujorkas «Rangers» izcīnīja Stenlija kausu, savas karjeras laikā nereti izmantojis dažādas skarbas metodes, lai iedvesmotu un pārmācītu hokejistus.

Ozoliņš «Panthers» komandā spēlēja no 2002. līdz 2003. gadam, un tieši tobrīd komandu vadīja Kīnens.

«Kīnens mani neaiztika un deva vaļu spēlēt. Atminos tikai vienu reizi, kad viņš man pateica, ka uz laukuma darīju pilnīgas muļķības. Lielākoties man paveicās, ka biju viņa sistēmā un viņa komandas vadīšanas stratēģijā. Biju tajā nelielajā spēlētāju pulciņā, ko Kīnens lika mierā. Viņš spēja ar savām metodēm panākt to, lai hokejisti kaut ko dara labāk, nekā viņi paši to ir iedomājušies,» atceras Ozoliņš.

«Neesmu ar viņu ticies. Tikai svētdienas spēles laikā viens otram pamājām ar galvu. Nedomāju, ka viņam pēc zaudējuma Rīgas «Dinamo» ir labs garastāvoklis, turklāt viņiem bija smags izbraukums,» sacīja pieredzējušais aizsargs. «Bet mēs otrdien sākam trenēties un trešdien lidojam uz Bratislavu, lai trenētos un ceturtdien aizvadītu maču pret vietējo «Slovan». Tā ir vienmēr pēc šiem mājas un izbraukuma etapiem.»

Turpinājumā 17. un 21. oktobrī Rīgas «Dinamo» aizvadīs izbraukuma spēles Bratislavā un Prāgā. 23. oktobrī Latvijas komanda savās mājās tiksies ar Maskavas CSKA, bet pēc tam atkal uzsāks četru spēļu izbraukumu.

Rīgas «Dinamo» ar izcīnītiem 29 punktiem 16 spēlēs ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma trešo vietu.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu