Labas ziņas tiem, kas gatavojas kārtot auto vadīšanas eksāmenu CSDD (42)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:LETA

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) piedāvā plašākas iespējas virtuāli sagatavoties transportlīdzekļu vadīšanas eksāmenam.

Kā biznesa portālam «Nozare.lv» skaidro direkcijā, tagad līdztekus jau esošajām divām vadīšanas eksāmena daļām par transportlīdzekļa uzbūvi un figūru laukumu varēs smelt pieredzi arī par trešo daļu - braukšanu ceļu satiksmē.

Tā ir iespēja iepazīt vadīšanas eksāmenu, kas notiek reālā ceļu satiksmē un kurā CSDD inspektors vērtē iemaņas un prasmes sagatavoties braukšanai un vadīt transportlīdzekli. Šis eksāmena posms ietverot dažādas satiksmes intensitātes un sarežģītības pakāpes ceļus apdzīvotās vietās, ārpus tām, kā arī patstāvīgo braukšanu, kur pretendentam ne mazāk kā piecas minūtes jāvada transportlīdzeklis pa paša izvēlētu maršrutu uz inspektora norādīto galamērķi.

Kopējā braukšana ceļu satiksmē ilgst ne mazāk kā 25 minūtes. Līdz ar to tagad esot pieejama plašāka un jaunāka informācija par dažādu kategoriju vadīšanas eksāmenu, kā arī video arhīvs, skaidro direkcija.

Virtuālais vadīšanas eksāmens ir bezmaksas pakalpojums, kas noder gan topošajiem šoferiem pirms autoskolas un CSDD eksāmeniem, gan jau esošajiem braucējiem, lai atkārtotu zināšanas par auto un drošu satiksmi. Informācija sagatavota, izmantojot CSDD eksāmenu auto. Direkcija atgādina, ka, pirms kārtot eksāmenu CSDD, topošajiem šoferiem tāpat kā līdz šim jāiziet apmācības autoskolā un jāsaņem atbilstoši apliecinājumi.

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu