Aicināti apmeklēt konferenci «Vārds un tā pētīšanas aspekti»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

28. un 29. novembrī Liepājas Universitātē (LiepU), Lielajā ielā 14, norisināsies 18. starptautiskā zinātniskā konference «Vārds un tā pētīšanas aspekti», ko organizē LiepU Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte un Kurzemes Humanitārais institūts.

Konferencē ir pieteicies 81 referents no Latvijas, Lietuvas, Polijas, Krievijas un Vācijas.

Darbs tiks organizēts plenārsēdē, kur tiks akcentēti sabiedrībā nozīmīgi valodniecības jautājumi, kā arī četrās sekcijās – «Vārda diahroniskais un areālais aspekts», «Vārds fonētikas un gramatikas sistēmā», «Vārds valodu kontaktu un terminoloģijas aspektā» un «Valoda un vide: kultūra, komunikācija, izglītība».

Valodas vēstures sekcijas darbs šogad veltīts Liepājas Universitātes profesores, ievērojamās dialektu pētnieces Antoņinas Reķēnas 85. dzimšanas dienas atcerei.

Konferenci kā klausītāji plāno apmeklēt valodas speciālisti no Latviešu valodas aģentūras, kā arī no ārvalstīm. Tiek aicināts arī ikviens, kam interesē valoda un aktuāli valodas izpētes jautājumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu