«Lady Gaga» koncerta rīkotāji Sanktpēterburgā sodīti par «homoseksuālisma propagandu» (32)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Sanktpēterburgas tiesa kompānijai, kas pagājušā gada decembrī sarīkoja popdīvas «Lady Gaga» koncertu, piemērojusi sodu par «alkohola lietošanas un homoseksuālisma propagandu», ziņo mūzikas žurnāls «Rolling Stone».

Viņas koncerts esot pārkāpis Krievijas Administratīvā pārkāpumu kodeksa punktu, kas «sargā bērnus no informācijas, kas varētu kaitēt viņu veselībai un attīstībai». Lai arī sodanauda bija tikai 20 000 rubļu (320 lati), lēmums ļauj virzīt šo gadījumu izskatīšanai krimināltiesā.

Prasītājs šajā lietā bija māte vārdā Nadežda Petrova. Viņa sūdzējās, ka viņas 13 gadus vecā meita koncertā esot vērojusi tēlotu seksu starp divām sievietēm un tikusi netiešā veidā iedrošināta lietot alkoholu. Tagad viņa tiesas ceļā varētu mēģināt piedzīt ievērojamu kompensāciju par meitai nodarīto «psiholoģisko traumu».

«Mēs nepiekrītam lēmumam, jo mūs neviens neuzklausīja,» paziņoja sodītās kompānijas «Planeta Plus» ģenerāldirektors Jevgēņijs Filkenšteins. «No šejienes geju propagandas aizlieguma un lētajiem publicitātes veicināšanas pasākumiem cieš visi skatītāji un klausītāji,» viņš skaidro. «Pavisam nesen Pīters Geibriels, kurš nekad nav uzstājies Krievijā, atteicās uz šejieni braukt tieši šī likuma dēļ un tāpēc, ka atbalsta «Pussy Riot».»

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu