Sudraba: Ja prezidents mani aicinās uz sarunu, es uz to iešu (525)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ja Valsts prezidents Andris Bērziņš aicinās bijušo valsts kontrolieri Ingunu Sudraba uz sarunu par iespējamo stāšanos premjera amatā, viņa ir gatava atsaukties šādam lūgumam. Tā atzina pati Sudraba.

«Es varu pateikt – ja prezidents mani uzaicinās uz sarunu, ja kas tāds tiešām notiks, tad es iešu uz šādu sarunu,» sarunā piektdienas rītā telekanālā Pirmais Baltijas kanāls sacīja Sudraba.

Vienlaikus Sudraba uzsvēra, ka viņa ir atbildīgs cilvēks, tāpēc pirms ko uzņemties darīt, viņai ir jāzina, kādi ir noteikumi, kādas ir prasības un kādas ir pilnvaras. «Tā, lai atkal nebūtu tikai personāliju pārbīdīšana,» sacīja viņa.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu paziņoja par atkāpšanos no amata.

Premjers sacīja, ka tādā veidā viņš uzņemas politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē. Nepieciešama valdība, kas saņem Saeimas vairākuma atbalstu un kas spēj risināt to situāciju, kas ir izveidojusies valstī, atzina Dombrovskis.

Savukārt Sudraba trešdien paziņoja, ka veidos tautas kustību.

Sudraba arī neatklāja nevienu no domubiedriem, kas darbojas, vai varētu pievienoties kustībai tuvākajā laikā.

«Valsts iet uz iznīcību, un to pārvalda liekulīga un alkatīga sistēma,» preses konferencē sacīja Sudraba. Viņa norādīja, ka neplāno kandidēt nevienās vēlēšanās - ne Saeimas, ne Eiropas Parlamenta.

«Mēs varam uzcelt pavisam citu valsti, lai katrs šeit būtu laimīgs,» uzsvēra Sudraba, norādot, ka jaundibinātā kustība «nav mehāniska kustība, to nevar izteikt ar statūtiem».

Komentāri (525)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu