Avārijās Latvijā gājušas bojā divas gājējas (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Turpinoties rudenīgi tumšajam laikam, vakar uz Latvijas ceļiem gājuši bojā divi gājēji, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Vakar no rīta vēl pirms saullēkta Rīgā, Lubānas ielā, kāds autobusa vadītājs uzbrauca 1956.gadā dzimušai gājējai, kura šķērsoja ielas braucamo daļu neatļautā vietā. Trieciena rezultātā sieviete tika iemesta pretējā braukšanas joslā, kur tai vēl uzbrauca vieglā automašīna «Mercedes Benz». Cietusī gāja bojā notikuma vietā.

Ceļu satiksmes negadījums ar letālām sekām vakar pēcpusdienā notika arī Ādažos, Rīgas gatvē, kur kāds vadītājs ar automašīnu «Audi» uzbrauca gājējai, kādai 75 līdz 80 gadus vecai sievietei, kuras personība vēl nav noskaidrota. Cietusī tika nogādāta slimnīcā, tomēr tur no gūtajām traumām mira.

Vakar avārijās Latvijā cietuši arī vairāki citi gājēji. Vakar pēcpusdienā Dobeles novada Gardenē kāds vadītājs ar automašīnu «Opel» uzbrauca 2005.gadā dzimušam zēnam, kurš pēkšņi šķērsoja brauktuvi tam neparedzētā vietā. Cietušais tika nogādāts slimnīcā.

Vairāki gājēji vakar cietuši Rīgā. Kuldīgas ielā ar automašīnu «VW» uzbraukts 1986.gadā dzimušam gājējam, Elizabetes un Marijas ielu krustojumā ar automašīnu «Mercedes Benz» notriekta 1977.gadā dzimusi gājēja, Lubānas ielā ar automašīnu «Renault» uz gājēju pārejas notriekta 1976.gadā dzimusi gājēja, bet Jūrmalas gatvē zem automašīnas «Hyundai» riteņiem nokļuva kāds iereibis gājējs. Visi cietuši nogādāti slimnīcās.

Kopumā vakar Latvijā reģistrētas 68 avārijas, kurās cieta 12 cilvēki. Visvairāk avāriju un cietušo - attiecīgi 41 un 10 - vakar reģistrēti Rīgas apkārtnē.

Vakar ap pusdienas laiku Rīgā, Daugavpils un Kalna ielu krustojumā, saskrējās automašīnas «Honda» un «Mercedes Benz». Avārijā cieta automašīnas «Honda» vadītāja, 1963.gadā dzimusi sieviete, kura ar dažādām traumām nogādāta slimnīcā. Savukārt Brīvības gatvē vakar pēcpusdienā saskrējās trolejbuss, autobuss un automašīna «VW». Avārijā cieta vieglā auto vadītājs, 1974.gadā dzimis vīrietis, kurš pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas no hospitalizācijas atteicies, un pasažiere, 1968.gadā dzimusi sieviete, kura tika ievietota slimnīcā.

Policija vakar aizturējusi 20 ceļu satiksmes dalībniekus, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, tostarp 11 autovadītājus un 9 velosipēdistus. Visvairāk iereibušu ceļu satiksmes dalībnieku aizturēts Zemgalē un Vidzemē - attiecīgi 7 un 5.

Policija noķērusi arī 204 atļautā braukšanas ātruma pārkāpējus, tostarp 121 šāds pārkāpējs noķerts Rīgas apkārtnē, 39 - Zemgalē, 20 - Vidzemē, 13 - Latgalē - un 11 - Kurzemē.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu