Janvāra must have saknes: Skotija un feminisms (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto

Kad ziemas sezona jau rit pilnā sparā, modes žurnālu lappuses sāk diktēt jaunas must have tendences, kurās ir ne viens vien mazliet aizmirsts, bet valdzinošs stils. Atgriežas pankojošo personību iecienītā āda, no pozīcijām neatkāpjas oversized mēteļi, skatienu uz sevi vērš koši vienkrāsaini kostīmi. Tomēr vislielāko modes dāmu sezonas must have ir iedvesmojies no skotu tradīcijām, kā arī – feminisma, aiz kura stāv pati Šaneles kundze.

Kad gribas tērpties gan moderni, gan grezni, dilemmas ir neizbēgamas. Modeles, kura kāpj no Louis Vuitton mēles, must have maksā necilvēcīgu naudu, Celine vai Stella McCartney radītie mēteļi skapī var nonākt tikai pēc gadu ilgas badošanās. Vienkārši nav iespējams plūkt zvaigznes no debesīm. Tad atliek iebāzt degunu tur, kur labi jūtas arī vienkāršo mirstīgo kabatas.

Membershop.lv

Skotu kvadrāti

Viens no šīs sezonas must have neapšaubāmi ir kaut kas līdzīgs skotu kiltam – apģērba gabals no rūtaina, parasti vilnas, auduma. Ja Moschino modes nams šai sezonai radījis klasiskus kostīmus no auduma ar sarkaniem kvadrātiem, tad Tommy Hilfiger un Marc by Marc Jacobs ir drosmīgi eksperimentējuši gan ar kvadrātiņu izmēriem, gan ar krāsu gammu.

Membershop.lv

Stipras sievietes elementi

No brīva tomboy stila līdz diezgan stingram, saldenskābam Chanel feministiskajam imidžam: modes elites pārstāvji nešaubās – vīrišķīgi apģērba elementi tikai paspilgtina sievišķīgo valdzinājumu. Mērenākām modes sekotājām dizaineri iesaka pie smalkā kilta stila biksēm un vīriešu stila stulmu zābakiem pieskaņot minimālistiskas, bet īpaši sievišķīgas rotaslietas un rokassomu.

Membershop.lv

šeit

* Šis ir apmaksāts reklāmas raksts.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu