Pieaug atbalsts Skotijas neatkarībai (37)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RuSTyRuss, CC BY-NC-SA 2.0

Atbalsts Skotijas neatkarībai strauji pieaug, secināts svētdien publiskotajā sabiedriskās domas aptaujā.

Atbalstu Skotijas neatkarībai pauduši 37% respondentu, 44% apjautāto bijuši pret, bet skaidras nostājas šajā jautājumā nav bijis 19% apjautāto.

Salīdzinot ar iepriekšējo ICM aptauju, kas tika veikta septembrī, atbalsts Skotijas neatkarībai pieaudzis par pieciem procentpunktiem.

«No aprēķiniem izslēdzot tos, kuri vēl nav izlēmuši, mēs iegūstam 46% atbalstītāju un 54% neatkarības pretinieku, un tas ir augstākais atbalstītāju īpatsvars, kādu līdz šim uzrādījušas aptaujas,» skaidro sociologs Džons Kērtiss.

Lai gan neatkarīgas aptaujas līdz šim 20 gadu garumā pastāvīgi uzrādījušas, ka Skotijas neatkarību atbalsta trešdaļa Skotijas vēlētāju, pēc Skotu Nacionālās partijas (SNP) pasūtījuma veiktajā aptaujā pērnajā augustā tika konstatēts, ka Skotijas neatkarību atbalsta 44% apjautāto, bet 43% ir pret. Tomēr šī aptauja izpelnījās kritiku par neobjektivitāti, un eksperti apšaubīja izmantoto metodoloģiju.

Referendums, kurā skotiem būs jāatbild uz jautājumu, «Vai Skotijai jākļūst par neatkarīgu valsti?», notiks 2014.gada 18.septembrī.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu