Precīza diagnoze spēs glābt mazo Nensiju (18)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto no personīgā arhīva

Nensijai Krēsliņai ir tikai 4 gadiņi, bet viņa vēl neprot nedz staigāt, nedz runāt. Sākotnējā diagnoze noteikta - iedzimta galvas smadzeņu. Bet šai jaukajai zilacītei vēl ir iespējams palīdzēt. Tagad ir radusies izdevība veikt pilnīgu izmeklēšanu, noteikt precīzu diagnozi un uzsākt ārstēšanu, taču tas maksā ļoti dārgi. Nensijas jaunie vecāki to nevar apmaksāt.

Nensija ir mīļākais un vienīgais bērniņš ģimenē. Nensijas mamma un tētis dzīvo Valmierā. Kad viņi iepazinās, tā bija mīlestība no pirmā skatiena un viss bija ļoti jauki un romantiski. Uzzinot, ka drīzumā viņiem piedzims Nensija, vecāki bija neizsakāmi priecīgi. Pāris ļoti gaidīja savu pirmdzimto meitiņu.

Pēc Nensijas dzimšanas pirmā pusgada laikā nebija nekādu problēmu. Vecāki regulāri veda meitiņu pie ģimenes ārsta kā parasti, mazulītei tika veiktas visas vajadzīgās potes. Jaunie vecāki rūpīgi sekoja Nensijas attīstībai un priecājās par viņas mazajiem panākumiem.

Taču ar laiku vecāki pamanīja, ka kaut kas tomēr nav kārtībā – meitiņa nevarēja noturēt galviņu, atpalika attīstībā. Noraizējušies viņi devās uz konsultāciju pie neirologa, lai noskaidrotu, kas kaiš mazajai Nensijai un kā viņai palīdzēt, ko darīt. Diemžēl nekādu skaidru atbildi neirologs nevarēja sniegt.

Vecākiem ar meitiņu nācās apmeklēt vēl daudzus ārstus gan Valmierā, gan Rīgā pirms tika noteikta aptuvenā diagnoze: iedzimta galvas smadzeņu anomālija, spastiskā tetraparēze un motorās attīstības aizture.

Nensijai tika piešķirta invaliditāte. Māmiņa ar tēti darīja visu iespējamo, lai palīdzētu savai meitiņai. Tika izietas visas pieejamās procedūras. Pateicoties dažādiem rehabilitācijas kursiem, kuri tika regulāri izieti Valmierā, bērniņš iemācījās stabili noturēt galviņu, rāpot un piecelties kājās. Šobrīd Nensija jau var noiet dažus soļus, turoties māmiņai vai tētim pie rokas.

Mazulīte ir ļoti emocionāla un dzīvespriecīga, labprāt smaida un smejas, spēj pateikt skaņas, dažkārt pat viņai izdodas pateikt veselu vārdu. Nensija ir savā veidā apķērīga – ar žestiem viņa var paskaidrot, ko grib. Viņai ļoti patīk rotaļāties un viņa ar interesi skatās multfilmas.

Mazā Nensija turpina attīstīties, lai arī ļoti lēni. Šobrīd ir jāveic izmeklējumi, lai noteiktu precīzu diagnozi viņas slimībai. Un tāda iespēja ir Sanktpēterburgā, klīnikā, kas specializējas galvas smadzeņu slimību jautājumos. Šis institūts ir piekritis uzņemt Nensiju.

Tādēļ Nensijai ir jādodas uz Sanktpēterburgu, lai saņemtu speciālistu konsultācijas un izietu izmeklēšanu. Kā rezultātā tiks noteikta precīza diagnoze, atbilstoša ārstēšana un īpaša rehabilitācija. Tiek plānots, ka šis ārstniecības kurss ietvers arī mikrokapilarizācijas kursu, koriģējošās nodarbības, izmeklēšanu pie medicīniskā logopēda, nodarbības «Adeli» kostīmā.

Ar daudzu labsirdīgu un iejūtīgu ziedotāju atbalstu jau ir savākti līdzekļi pirmējās izmeklēšanas veikšanai. Taču Nensijai ir ļoti svarīgi saņemt arī turpmāko ārstēšanu.

Pavisam ir vajadzīgi 12 938,37 eiro.

Jaunajiem vecākiem nav tik daudz naudas. Māmiņa nestrādā, jo viņai ir visu laiku jābūt kopā ar mazo Nensiju, bet ar tēva nelielo algu tikko pietiek, lai segtu pārtikas un īrētā dzīvokļa izmaksas.

Māmiņa un tētis ļoti mīl savu meitiņu un viņu kvēlākais sapnis ir, lai meitiņa atveseļotos un iemācītos staigāt un runāt. Konsultācija un diagnosticēšana Sanktpēterburgā ir viņu vienīgā cerība. Viņi tic, ka ar labsirdīgu cilvēku atbalstu Nensijai tiks noteikta precīza diagnoze, nozīmēta ārstēšana un viņu mīļotā meitiņa iemācīsies runāt, spers drošākus soļus un izbaudīs bērnību.

Aicinām zvanīt pa tālruni 9 000 6782 un ziedot 1,42 eiro Nensijas diagnozes noteikšanai un rehabilitācijas kursa iziešanai. Lai palīdzētu meitenītei izveseļoties, Jūs varat ziedot arī jebkādu citu summu ar pārskaitījumu uz zemāk norādītajiem bankas kontiem, maksājuma mērķī ierakstot «Fonds» Nensija Krēsliņa».

Rekvizīti:

Nosaukums: Biedrība «Sociāli nozīmīgu projektu centrs «Varonis»»

Reg. Nr: 40008142130

Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050

-SWEDBANK-Swift : HABALV22

LV56HABA0551025632423

-NORDEA-Swift : NDEALV2x

LV50NDEA0000083204700

-DNB-Swift : RIKOLV2X

LV79RIKO0002013211470

-CITADELE- Swift : PARXLV22

LV94PARX0013419570001

paypal: paypal@varonis.lv

www.facebook.com/varonis.lv

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu