Baško-Melnbārde nokārto svarīgu uzvaru Eirolīgā, Krastiņa pieveic Babkinu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latviešu basketboliste Gunta Baško-Melnbārde trešdienas vakarā izcēlās ar teicamu individuālo sniegumu, palīdzot Francijas vicečempionēm Monpeljē «Lattes» FIBA Eirolīgas spēlē ar 76:53 (16:14, 25:13, 20:15, 15:11) savā laukumā uzvarēt Brno IMOS no Čehijas.

Latviete laukumā pavadīja 29 minūtes, kuru laikā guva desmit punktus, realizējot trīs no pieciem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un vienīgo soda metienu.

Baško-Melnbārde izcēlās ar astoņām pārtvertām bumbām, septiņām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm, kas visi bija komandas labākie rādītāji. Tāpat viņas kontā piecas kļūdas, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi un labākais +/- koeficients komandā (+21).

Jau vēstīts, ka citā spēlē trešdien Zane Tamane izcēlās ar septiņiem punktiem, palīdzot Polijas čempionvienībai Krakovas «Wisla Can-Pack» savā laukumā ar 80:56 (29:14, 16:16, 13:11, 22:15) pārspēt Ungārijas klubu Šopronas «UNIQA Euroleasing».

B apakšgrupas kopvērtējumā «Wisla Can-Pack», kas desmit mačos tikusi pie sešām uzvarām, ieņem otro vietu, bet «Lattes» ar trim panākumiem deviņās cīņās ieņem piekto vietu un turpina cīņu par dalību nākamajā posmā.

Citviet trešdien Viļņas «Kibirkštis-VIČI» komanda ar Ievu Krastiņu ierindā savā laukumā ar 86:68 (16:20, 15:20, 27:13, 28:15) uzvarēja citas latvietes Elīnas Babkinas pārstāvēto Horvātijas vienību «Novi Zagreb».

Krastiņa 20 nospēlēto minūšu laikā guva sešus punktus, raidot grozā vienu no trim divpunktu metieniem, vieniem no trim tālmetieniem un vienu no trim soda metieniem. Viņas kontā arī viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, viena kļūda un viena pārtverta bumba.

Babkina laukumā pavadīja 32 minūtes, kuru laikā guva desmit punktus, realizējot trīs no pieciem divpunktu metieniem un visus četrus soda metienus, toties kļūdoties visos četros tālmetienos. Viņa iekrāja arī piecas rezultatīvas piespēles, četras kļūdas, divas atlēkušās bumbas, vienu pārtvertu bumbu, četras piezīmes un piecus izprovocētus noteikumu pārkāpumus.

C apakšgrupas kopvērtējumā «Kibirkštis-VIČI» ar trim uzvarām deviņās spēlēs ieņem sesto vietu, bet «Novi Zagreb» seko pēdējā, septītajā, pozīcijā ar diviem panākumiem desmit mačos.

Kā ziņots, par iepriekšējā gada Latvijas labāko basketbolisti atzītā Anete Jēkabsone-Žogota trešdien ar deviņiem punktiem palīdzēja Krievijas čempionvienībai Jekaterinburgas UGMK ar 83:55 (17:14, 22:17, 17:8, 27:16) savā laukumā apspēlēt Slovākijas čempiones Košices «Good Angels».

A apakšgrupas kopvērtējumā UGMK ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs atrodas pirmajā vietā.

Pirmajā posmā 20 klubi izspēlēs divu apļu turnīru. Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras grupas piecas labākās komandas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu