Viņa dzīvo pateicoties jūsu palīdzībai! (16)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto no personīgā arhīva

Sofjai Stoļarovai ir 19 gadi. Pirms vairāk kā 10 gadiem viņai noteica šausminošu diagnozi – spinālā amiotrofija. Meitenes muskuļi pamazām paliek vāji, viņai visu ir jālieto medikamenti un speciālā medicīniskā pārtika, ir jāiziet regulāras rehabilitācijas. Ja viņa to nedarīs, tad šīs dzīvības stariņš var ātri vien izdzist. Sofjai ir ļoti vajadzīga jūsu palīdzība!

Kad pirms desmit gadiem meitenei noteica šo diagnozi, ārsti ar nožēlu brīdināja vecākus, ka tā ir ļoti smaga muguras smadzeņu kustību neironu saslimšana. Tā noved pie muskuļu novājināšanās un ar laiku tie nespēj veikt savas funkcijas. Tad cilvēks paliek pavisam bezpalīdzīgs.

Slimība progresēja ļoti ātri. Muskuļi ātri zaudēja spēku un kļuva vāji, kā dēļ attīstījās skolioze smagā formā un 11 gadu vecumā Sofja vairs nevarēja staigāt. 13 gadu vecumā meitenei veica sarežģītu mugurkaula iztaisnošanas operāciju, pēc kuras viņai nācās valkāt īpašo korseti, ar kuras palīdzību Sofja varēja atrasties sēdus stāvoklī.

Sofja ir ļoti vāja un viņai ir pastāvīgi vajadzīga palīdzība. Viņas mamma ir medmāsa un visu laiku ir kopā ar mīļoto meitiņu, un arī pārējie ģimenes locekļi rūpējas par Sofju. Līdz šim Sofja katru gadu saņēma nepieciešamo ārstēšanu Latvijas sanatorijās valsts bērnu rehabilitācijas programmas ietvaros. Tad, kad Sofja sasniedza pilngadību, šī programma viņai vairs nebija pieejama.

Šī rehabilitācija Sofjai ir nepieciešama vismaz divas reizes gadā. Visas nepieciešamās procedūras nodrošina rehabilitācijas centrs Jaunķemeri. Taču ārstēšanās, dzīvošana un visas nepieciešamās procedūras ir pārāk dārgas un ģimene nevar tās apmaksāt. Sofjas vecākiem tā ir pārāk liela summa.

Slimība turpina progresēt un mugurkaula un muguras muskuļu problēmām tagad rodas jaunas – Sofjai ir grūtības ar rīšanas procesu, tāpēc viņai regulāri papildus jālieto olbaltumvielām bagāto pārtiku «Nutridrink».

Lai nodrošinātu normālu organisma darbību, Sofjai dienā ir jāizdzer vismaz divi šī dzēriena iepakojumi, katra iepakojuma cena ir 2.49 еirо. Kā arī viņai katru dienu ir nepieciešamas higiēnas preces un virkne nekompensējamo medicīnisko preparātu. Katru mēnesi ir vajadzīgi aptuveni 400-600 eiro.

Summa, kas ir vajadzīga rehabilitācijai un medikamentiem vienam gadam, sasniedz 6829,78 eiro. Un Sofjai ir vajadzīgi arī tehniskie palīglīdzekļi – viņai ir nepieciešami speciālie invalīdu ratiņi.

Pavisam ir jāsavāc vēl 15 022,61 eiro.

Tik daudz naudas ģimenei nav, jo vienīgais iztikas pelnītājs ir Sofjas tēvs.

Sofja sapņo izveseļoties. Viņa vēlas strādāt, palīdzēt cilvēkiem. Viņa arī raksta dzeju, kas ir gaismas un siltuma pilna.

Pateicoties labsirdīgiem cilvēkiem, ir piepildījies Sofjas kvēlākais sapnis – ir izdota viņas dzejoļu grāmata. Sadarbībā ar Kūrorta rehabilitācijas centru «Jaunķemeri» 21.02.2014. plkst 17.00 notiks Sofjas Stoļarovas pirmās grāmatas prezentācija. Šobrīd Sofja «Jaunķemeros» iziet rehabilitācijas kursu. Uz svinīgo pasākumu ir laipni aicināti visi interesenti – visi, kas palīdzēja Sofjai, kas vēlas viņai palīdzēt.

Šai trauslajai, gaišajai meitenei ir nepieciešama palīdzība. Viņa dzīvos pateicoties Jūsu atbalstam.

Piezvanot pa tālruni 9 000 6782, Jūs ziedosiet Sofjai 1,42 eiro. Jūs varat palīdzēt Sofjai arī, pārskaitot Jums vēlamo summu uz zemāk norādītajiem kontiem, maksājuma uzdevumā ierakstot «Veselības fonds: Sofja Stoļarova».

Rekvizīti:

Nosaukums: Biedrība «Sociāli nozīmīgu projektu centrs «Varonis»»

Reg. Nr: 40008142130

Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050

-SWEDBANK- Swift : HABALV22

LV56HABA0551025632423

-NORDEA- Swift : NDEALV2X

LV50NDEA0000083204700

-DNB NORD- Swift : RIKOLV2X

LV79RIKO0002013211470

-CITADELE- Swift : PARXLV22

LV94PARX0013419570001

paypal@varonis.lv

* Šis ir apmaksāts reklāmas raksts

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu