Politoloģe Sudrabas darbības vērtē kā juceklīgas un neizprotamas (153)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas aktivitātes ir juceklīgas un nav skaidrs, ko viņa ar tām vēlas panākt, uzskata politoloģe Iveta Kažoka.

Patlaban esot tikai skaidrs, ka Sudraba vēlas ienākt politikā, taču veids, kādā tiek īstenotas šīs aktivitātes, nav saprotams un ir, «maigi sakot, juceklīgas», aģentūrai LETA pauda Kažoka. Pēc viņas domām, joprojām nav atbildes uz jautājumiem, kāda būs Sudrabas komanda, kā izpaudīsies viņas politiskās aktivitātes, vien ir skaidrs, ka Sudraba «vēlas nest laimi Latvijai».

«Tas atstāj tādu nenopietnu iespaidu. Un šis ir gadījums, kas apliecina, ka labs valsts kontrolieris nav uzreiz arī labs politiķis,» sacīja eksperte.

Sudrabas neveiklajai ienākšanai Latvijas politikā esot divi iespējamie iemesli - vai nu ir pieļauta liela komunikācijas kļūda, vai arī viņai nav izpratnes par to, kas politikā ir darāms un kā. Lai ienāktu politikā, cilvēkam ir jābūt reālai nojausmai par to, kas ir darāms. Turklāt šādas neizprotamas darbības nenāk par labu Sudrabas politiskajam tēlam un mazina viņas reitingus.

«Cilvēki redz juceklīgu veidošanas procesu, ar mazāku varbūtību ticēs, ka spēj padarīt lielas lietas,» secināja Kažoka. Par labu arī nenākot tas ilgais gaidīšanas process, kāds bija, līdz bijusī valsts kontroliere paziņoja par kustības dibināšanu un plāniem veidot partiju. Un ja viņa līdzīgā veidā turpinās darboties arī turpmāk, diezin vai būs daudz tādu cilvēku, kas vēlēsies balsot par šādu partiju, lai arī kādi nodomi to nevadītu. «Jo ilgāk mokošā ienākšana notiek, jo mazāka cerība, ka tās ir neveiksmes komunikācijā. Tas vairāk palielina šaubas, vai viss ir kārtībā ar izpratni par to, ko politikā var panākt. Retorikai jābūt stipri piezemētākai un vienkāršam cilvēkam izprotamākai nekā tai, ko pauž Sudraba,» teica politoloģe.

Jau ziņots, ka Sudraba janvārī dibinājusi biedrību tautas kustība «No sirds Latvijai», bet vēlāk plānots dibināt arī partiju. Biedrībā ir divas amatpersonas - Sudraba un Diāna Novicka. Sudraba esot aicinājusi savam domubiedru pulkam pievienoties līdzšinējo Satversmes tiesas priekšsēdētāju Gunāru Kūtri.

Šodien Sudraba ieradās Latvijas Pensionāru federācijas domes sēdē, aicinot pensionārus pievienoties viņas kustībai. Pensionārus Sudraba redzot kā sabiedrotos. «Jūs esat dzīves gudra un pieredzējusi auditorija, un noteikti cilvēki, kurus es redzu kā sabiedrotos tam, lai cilvēki paši iesaistītos, būtu aktīvi un domātu par to, kāpēc lietas notiek tā, kā notiek, kāpēc jums ir jāpieņem katru gadu ne viena vien rezolūcija, prasot elementārāko no valdības. Es domāju, ka tas ir pazemojoši [..],» sacīja Sudraba.

Komentāri (153)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu