Godalgotā Ford Fiesta panākumi sniedzas līdz pat debesīm (12)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reklāmas foto

Ja visus 2013.gadā pārdotos «Ford Fiesta» automobiļus sakrautu vienu virs otra, tad auto grēda par dažiem kilometriem pārsniegtu Starptautiskās kosmosa stacijas augstumu, kas ir 426 kilometri.

Apbalvojumiem bagātais «Ford Fiesta» hečbeks turpina ceļu kosmosā un stiprina savas Eiropas tirgus pozīcijas un var lepoties ar patiesi iespaidīgiem pārdošanas rādītājiem. «Ford of Europe» pērn ir pārdevis 293 663 «Ford Fiesta» vieglos automobiļus, kas ir ļāvis autoražotājam jau otro gadu pēc kārtas nosargāt titulu Eiropas Pārdotākais B-segmenta automobilis.

Lai apmierinātu milzīgo pasaules pieprasījumu pēc jaunajām «Ford Fiesta» automašīnām, uzņēmuma rūpnīca, kura atrodas Vācijas pilsētā Ķelnē, ir spējīga ik pēc 86 sekundēm salikt kopā pilnīgi jaunu «Ford Fiesta» spēkratu.

Jaunākās paaudzes «Ford Fiesta» pērn ir uzvarējis divās «What Car?» nominācijās - Gada labākais mazauto un Labākais sporta hečbeks, kurš tika piešķirts sportiskajam «Ford Fiesta ST-2» modelim. Savukārt Baltijas «TopGear» žurnāla veidotāji populārajam «Ford Fiesta» automobilim piešķīra prestižo uzvaru nominācijā Baltijas gada hečbeks.

Automobiļa izcilo sniegumu ir novērtējusi arī starptautiskā konkursa Sieviešu Pasaules Gada auto žūrija, kura 2013.gadā tam piešķīra titulu Sieviešu Pasaules Gada auto 2013. Žūrijas galvenā tiesnese Sendija Maijere (Sandy Myhre) no Jaunzēlandes uzsver «Ford Fiesta» gaumīgo dizainu un vairāku apbalvojumu ieguvušo «Ford» trīs cilindru 1,0l «EcoBoost» dzinēju, kurš padara auto ne tikai ekonomisku, bet arī videi draudzīgu.

Trīskārtējais Starptautiskā gada dzinēja 2012 uzvarētājs - 1.0 «L EcoBoost» dzinējs ir pieejams jaudīgajās 100Zs un 120Zs versijās. Tā pārspēku veido virzuļu gredzenu smalkais pārklājums, kas samazina berzi. Savukārt dzinēja efektivitāte ir uzlabota pateicoties turbokompresoram, jaunai tiešās degvielas iesmidzināšanas sistēmai un maināmam vārstu pacēlumam. Rezultāts ir ievērojami uzlabota auto dzinēja veiktspēja.

Pateicoties «Ford ECOnetic» tehnoloģijām, «Fiesta» jaunākie dzinēji ir ļoti ekonomiski. Viena litra «EcoBoost» 125 ZS benzīna dzinējs attīsta par 30 procentiem augstāku maksimālo jaudu kā lielākas ietilpības 1,4 L 196 ZS dzinējs, taču tas sasniedz par aptuveni 24 procentiem labāku degvielas ekonomiju un par 25 procentiem zemāku CO2 izmešu daudzumu.

Lai brīvi varētu baudīt braukšanu ar «Ford Fiesta», tā aprīkota ar SYNC brīvroku komunikācijas sistēmu, kas veicina drošību uz ceļiem, kā arī neļauj autovadītājam zaudēt saikni ar apkārtējo pasauli. Ar balsi kontrolējamā sistēma ļauj atskaņot mūziku, veikt un saņemt zvanus brīvroku režīmā, kā arī izvēlēties zvana adresātu tālruņa kontaktpersonu sarakstā ar vienkāršām balss komandām. Tāpat sistēma nolasīs priekšā tālrunī saņemtos teksta ziņojumus. Audio straumēšana ar «Bluetooth» ļauj straumēt personisko mūzikas kolekciju tieši no mobilā tālruņa vai citas ar «Bluetooth» savienojamas ierīces tieši uz automobiļa audiosistēmu. Kā arī, SYNC sistēma palīdz autovadītājam veikt zvanu glābšanas dienestiem vairāk nekā 30 Eiropas valstīs, sniedzot tiem informāciju par transportlīdzekļa atrašanās vietu vietējā valodā. Tā darbojas apvienojumā ar sinhronizējamu mobilo tālruni, kad tiek aktivizēts kāds gaisa drošības spilvens vai notiek kāds cits dzīvībai bīstams satiksmes negadījums.

http://www.ford.lv/lv/T/Cars/NewFiesta/overview

Ford Fiesta 86 sekundēs:

http://www.youtube.com/watch?v=ErSZmor1qok

2013.gada pārdotākais auto Eiropā:

* Šis ir apmaksāts reklāmas raksts.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu