Straujuma parakstījusi rīkojumu par Cilinska atbrīvošanu no amata (476)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ministru prezidente Laimdota Straujuma («Vienotība») piektdienas vakarā parakstījusi rīkojumu par Eināra Cilinska atbrīvošanu no Vides aizsardzības un reģionālā attīstības ministra amata pienākumu pildīšanas, aģentūru BNS informēja ministru prezidentes preses sekretārs Andis Blinds.

Straujuma uzsver, ka šādu lēmumu spiesta pieņemt, jo Cilinskis gan viņai personīgi, gan publiski apliecināja, ka neievēros valdības lēmumu, kas noteica valdības amatpersonām nepiedalīties 16.marta gājienos pie Brīvības pieminekļa. Šādi rīkojoties Cilinskis palielina riskus atsevišķu radikāli noskaņotu grupu provokācijām.

Ministru prezidente atgādina, ka valdība kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas konsekventi ievērojusi to, ka Latvijas valsts savus kritušos karavīrus godina Lāčplēša dienā, 11.novembrī - varoņu piemiņas dienā. 16.marts nav valsts oficiāla piemiņas diena.

Straujuma izsaka nožēlu, ka radikālas organizācijas un arī politiskas partijas manipulē ar vēstures notikumiem pašlabuma gūšanai un klaji ignorē Latvijas intereses un starptautisko reputāciju.

15. un 16.martā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pienākumu pildīs kultūras ministre Dace Melbārde, savukārt no 17.marta – tieslietu ministre Baiba Broka.

Jau ziņots, ka Cilinskis piedalīsies 16.marta pasākumos, tāpēc Straujuma nolēma viņu no amata atbrīvot.

Komentāri (476)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu