5 produkti lieliskai ādai un možam garam (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kev-shine, CC BY-SA 2.0

5 produkti, kuru uzturvērtības palīdzēs izskatīties un justies labi.

Kanēlis. Aizkavē insulīna līmeņa lēkāšanu pēc pusdienām, tāpēc tas palīdz vielmaiņai. Šādas insulīna līmeņa izmaiņas ķermeni aicina uzkrāt taukus. Otra kanēļa pozitīvā īpašība ir garša - kanēlis ēdienu padara saldāku bez liekām kalorijām. Šī īpašība piemīt visām garšvielā un zaļumiem - garša un aromāts bez liekām kalorijām.

Brazīlijas rieksti. Brazīlijas rieksti ir antioksidanta selēna avots. Lietojot uzturā Brazīlijas (arī citus riekstus), iespējams mazināt sirds slimību un infarkta risku.

Dienā jāapēd vismaz četri Brazīlijas rieksti vai arī jālieto selēnu saturošs (50–200 mkg) uztura bagātinātājs. Šķiedrvielas, proteīns un veselīgi tauki - riekstu bagātība. Tā ir izcila kombinācija, kas palīdz ilgāk atvairīt izsalkumu.

Aprikozes. Aprikoze ir nekronēta augļu karaliene. Aprikozes gan svaigā, gan žāvētā veidā ir labs kālija avots. Tās satur karotinoīdus, kas organismā pārvēršas par A vitamīnu. A vitamīns vajadzīgs ādas veselībai. Tas ir labs pretgrumbu līdzeklis. Droši vien esat lasījuši par retinolu (A vitamīnu), kas atrodas daudzos pret novecošanu domātos līdzekļos. A vitamīna darbība ir stimulējoša un šūnas atjaunojoša, tas atjauno ādu un mazina vecuma plankumu parādīšanos.

Kā A vitamīna avotu varat lietot visus krāsainos, dzelteni oranžos augļus un dārzeņus — apelsīnus, saldos piparus, burkānus u. c.

Šokolāde. Šokolādei ir ļoti augsta uztura un organismu stiprinoša vērtība.

Magnijs un antioksidanti (E vitamīns, bioflavonoīdī), kā arī citi vitamīni un minerālvielas stiprina asins kapilāru sieniņas un paplašina asinsvadus, uzlabo asins sastāvu, palīdz sirds slimību gadījumā, kavē holesterīna nogulsnēšanos un trombu veidošanos artērijas, stiprina imunitāti, mazina risku saslimt ar onkoloģiskajām slimībām, palielina izturību pret stresu un depresiju, uzlabo atminu. Šokolādē ir centrālo nervu sistēmu stimulējošas vielas — teobromīns, feniletilamīns un nedaudz kofeīna. Šie stimulatori rada možumu, samazina nogurumu, uzlabo garastāvokli. Šokolādē atrastas arī vielas, kas sniedz viegli nomierinošu iedarbību, - serotonīns un tiramīns.

Glāze sarkanvīna. Sarkanvīns ir ne tikai prieka, bet arī veselībai vajadzīgu savienojumu — flavonoīdu — avots. Uzskata, ka šie antioksidanti mazina infarkta un triekas risku. Pētījumos atklāts, ka glāze sarkanvīna ir līdzvērtīga septiņām glāzēm apelsīnu sulas. Turklāt statistika liecina, ka, dienā izdzerot vienu vienību alkohola (300 ml alus vai sidra, glāzi vīna vai mēriņu stiprā), tiek mazināts trombu rašanās risks. Sarkanvīna lietotājiem esot arī garāks mūžs.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu