Zināms, cik mandātus ieguvusi «Vienotība», VL-TB/LNNK, «Saskaņa», ZZS un LKS (374)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās uzvarējusi partija «Vienotība», kas ieguvusi četrus mandātus no astoņiem, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Savukārt pa vienam mandātam ticis četriem politiskajiem spēkiem - nacionālajai apvienībai «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK), partijai «Saskaņa», Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) un Tatjanas Ždanokas «Latvijas Krievu savienībai» (LKS).

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, pēc gandrīz visu balsu saskaitīšanas EP vēlēšanās par «Vienotību» nobalsojuši aptuveni 46% vēlētāju, par VL-TB/LNNK - aptuveni 14%, par «Saskaņu» - 13%, ZZS - 8% vēlētāju, bet LKS - aptuveni 6% vēlētāju.

Vēl nav saskatītas balsis vairākos iecirkņos.

«Vienotību» EP varētu pārstāvēt Saeimas deputāti Valdis Dombrovskis, Artis Pabriks, kā arī pašreizējie EP deputāti Sandra Kalniete un Krišjānis Kariņš, «Saskaņu» - žurnālists Andrejs Mamikins, ZZS - Saeimas deputāte Iveta Grigule, nacionālo apvienību - pašreizējais EP deputāts Roberts Zīle, bet LKS - pašreizējā EP deputāte Tatjana Ždanoka.

Komentāri (374)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu