Godmanis: EP vēlēšanās neatkārtojās tik radikāls pārsteigums kā Eirovīzijas finālā (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Notikušajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās neatkārtojās tik radikāls pārsteigums, kā Eirovīzijas finālā, Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» atzina Ivars Godmanis.

«Gan Latvijā, gan ES kopumā nav notikusi radikāla revolūcija. Tas nozīmēto, ka Tautas partija ir saglabājusi savu pirmo vietu, kaut arī zaudējusi 62 vietas - no 273 vietām palikušas 211. Otrajā vietā ir sociālistu grupa, kas cerēja iegūt daudz vairāk vietu, bet ieguva tikai 193 vietas,» sacīja Godmanis.

Godmanis atzina, ka viņam bijis pārsteigums, ka, neskatoties uz dziļo krīzi Eiropā, kuru norakstīja uz liberālās politikas pamatu, liberāļi palikuši trešajā vietā, zaudējot tikai trīs vietas.

Jau ziņots, ka EP vēlēšanās uzvarējusi partija «Vienotība», kas ieguvusi četrus mandātus no astoņiem.Savukārt pa vienam mandātam ticis četriem politiskajiem spēkiem - Nacionālajai apvienībai «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK), partijai «Saskaņa», Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) un Tatjanas Ždanokas «Latvijas Krievu savienībai» (LKS).

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu