Gaidāms jauniešu iemīļotais festivāls «Piena svētki» (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto, Rīga 2014

[s:48141] šogad iekļauts Rīgas jauniešu iemīļotais festivāls «Piena svētki», kas līdz šim notika kluba «Piens» teritorijā, bet šogad dodas uz Rīgas apkaimēm un iepriecinās apmeklētājus Vecmīlgrāvī un Lucavsalā.

Pirmais «Piena svētku» jeb «Piens Fest Ziemeļblāzma» gaidāms jau 8. jūnijā kultūras pilī «Ziemeļblāzma» Vecmīlgrāvī kopā ar Latvijas Radio programmu «Klasika», bet 3. augustā būs «Piens Fest Spēle» Lucavsalā sadarbībā ar «Pieci.lv». «Piena svētki» kultūras pilī «Ziemeļblāzma» sāksies plkst.14:00. Ieeja bez maksas.

«Piens Fest Ziemeļblāzma» programmas uzsvars ir uz šā brīža aktuālās vietējās mūzikas un citu kultūras vērtību apzināšanu un kopā savešanu.

Paralēli mākslinieku priekšnesumiem, blakus un apkārt notiks mākslas darbnīcas, spēles un citas aktivitātes. «Piens Fest Ziemeļblāzma» svētku pasākumā uzstāsies Raimonds Tiguls, mūziķi no Imanta Ziedoņa fonda «Viegli», pianists Vestards Šimkus, jauniešu koris «Kamēr…», grupas «Instrumenti» mūziķis Shipsi, Latvijas Radio bigbends ar solistiem Kristīni Prauliņu un Intaru Busuli.

Piena svētkos Raimonds Tiguls uzstāsies kopā ar stīgu kvartetu «Sinfonietta Rīga», koklētāju Laimu Jansoni, armēņu tautas pūšaminstrumentālistu Levonu Tevanjanu, solistēm Kristīni Kārkli-Puriņu un Jolantu Strikaiti.

Mūziķi no Imanta Ziedoņa fonda «Viegli» atskaņos savas orģināldziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem, uz skatuves kāps Jānis Holšteins-Upmanis, Māra Upmane-Holšteine, Renārs Kaupers, Jānis Strapcāns, Raimonds Gusarevs, Kārlis Kazāks un Jānis Šipkēvics.

Pazīstamākais un atzītākais latviešu pianists pasaulē Vestards Šimkus kultūras pilī «Ziemeļblāzma» spēlēs Ferenca Lista, Roberta Šūmaņa, Džordža Geršvina, kā arī paša komponētus skaņdarbus.

Jauniešu koris «Kamēr…» dziedās daļu no savas «Rīga 2014» programmas ietvaros pirmatskaņojumu piedzīvojušās programmas «Amber Songs» ar dažādām latviešu tautasdziesmām, kuras īpaši šim projektam atlasījis etnomuzikologs Valdis Muktupāvels. Apdares rakstījuši 17 komponisti no visas pasaules, par pamatu ņemot vēsturiskā Dzintara ceļa valstis un dzintara nozīmi mūsu folklorā.

Grupas «Instrumenti» mūziķis Shipsi «Piena svētkos» uzstāsies kopā ar Matīsu Čudaru un Lennartu Hejndelu no «blondeblackblond», koklētāju Laimu Jansoni, bundzinieku Ivaru Arutjunjanu un arfisti Elizabeti Lāci.

Latvijas Radio Bigbends atskaņos jaunākās Raimonda Paula džeza dziesmas, pasaules džeza mūzikas klasiku un Latvijas mūziķu orģinālkompozīcijas.

No plkst. 18.15 «Piens Fest Ziemeļblāzma» tiešraidi varēs klausīties Latvijas Radio programmā «Klasika».

Īss iepriekšējo Piena svētku apskats:

«Rīga 2014»

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu veido nodibinājums «Rīga 2014» sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. «Rīga 2014» programmas partneris ir «Lattelecom», kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu