Gandrīz puse iedzīvotāju nav pamanījuši, ka Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Gandrīz puse jeb 45% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem nav pamanījuši, ka Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, liecina pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT jūnija sākumā veiktais pētījums.

Tikpat liela daļa jeb 45% iedzīvotāju uz jautājumu, vai ir pamanījuši, ka Rīga šogad ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, ir atbildējuši apstiprinoši, bet desmitā daļa Latvijas iedzīvotāju uz šo jautājumu nav norādījuši konkrētu atbildi.

Taču, runājot par «Rīga 2014» pasākumu apmeklēšanas plāniem, lielākā daļa respondentu atzinuši, ka pagaidām vēl nav apmeklējuši nevienu Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumu. Uz jautājumu, vai ir apmeklējuši vai plāno apmeklēt kādu no «Rīga 2014» pasākumiem, 36% respondentu atbildējuši, ka viņi vēl nav vēl pabijuši kādā no «Rīga 2014» pasākumiem, bet grasās to darīt, bet 30% iedzīvotāju nav apmeklējuši un neplāno apmeklēt kādu no «Rīga 2014» pasākumiem.

Savukārt 17% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem ir apmeklējuši un plāno apmeklēt vēl kādu no «Rīga 2014» pasākumiem, 3% iedzīvotāju jau ir apmeklējuši, bet vairāk neplāno doties uz vēl kādu no «Rīga 2014» pasākumiem, bet 14% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

Aptauju pētījumu kompānija TNS veica sadarbībā ar telekompāniju LNT, laikā no 2014.gada 3.jūnija līdz 5.jūnijam ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 600 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu