Rīgas svētkos paredzēta daudzveidīga sportisku aktivitāšu programma (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas svētku programmā iekļautas daudzveidīgas sportiskas aktivitātes, lai sportot varētu gan profesionāļi, gan arī aktīvas atpūtas cienītāji.

Visās svētku dienās paredzētas dažādas sacensības, kurās ieeja būs bez maksas. Pirmajā dienā, 15.augustā, norisināsies profesionālas sacensības burāšanā un pludmales volejbolā. Sestdien, 16.augustā, pilsētvidē notiks «Lielais xRace piedzīvojums» un brīvdabas diennakts basketbola turnīrs «Krastu mačs». Atlases kārtās piedalīsies 600 dalībnieki, no kuriem uzvarētājs tiks pie motorollera.

Savukārt svētdien, 17.augustā, notiks Rīgas kausa izcīņa BMX trasē, kas pulcēs tādus pašmāju un ārvalstu braucējus kā Eiropas Elites līgas čempions Edžus Treimanis un Eiropas junioru čempions Kristens Krīgers. Šajā dienā notiks arī čempionāts skrituļslidotāju konkurencē, kur dalībnieki varēs startēt septiņās vecuma grupās piecās dažādās trasēs.

Divas dienas - 15.augustā no plkst.13 un 16.augustā no plkst.9 - notiks arī sacensības pludmales volejbolā «Lucavsalas kauss». Tajās startēs 24 vīriešu pāri un 12 sieviešu pāri, kas kausa izcīņā šogad piedalīsies pirmo reizi. Piektdien, 15.augustā, no plkst.22 pirmo reizi Rīgas svētku vēsturē tiek plānotas pludmales volejbola spēles prožektoru gaismā, to laikā varēs satikt slavenākos volejbola veterānus, bet paralēli uz lielajiem ekrāniem līdzjutēji varēs vērot sporta filmu retrospekciju par volejbola meistarkomandām «Aurora» un «Radiotehniķis».

Pasākumā aicināti piedalīties arī divkārtējais olimpiskais medaļnieks Pāvels Seļivānovs un divkārtējais olimpiskais čempions Ivans Bugajenkovs, Rīgas «Radiotehniķa» meistarkomandas spēlētāji Sergejs Antipins un Boriss Kolčins, kā arī bijušās sieviešu volejbola meistarkomandas «Aurora» spēlētājas - pasaules čempione Ilonda Mežiņa un Eiropas čempione Mudīte Talce. Interesenti pieteikties turnīram var līdz 10.augustam.

Notiks arī ūdenssporta sacīkstes dažādās izpausmēs - gan Daugavā, gan pilsētas kanālā. Daugavā aiz Vanšu tilta, starp Andrejsalu un Ķīpsalu, visās svētku dienās norisināsies sacensības «Rīgas kauss burāšanā 2014». Tā izcīņu kuplinās arī «Eiropas kausa» posms un Latvijas Atklātais čempionāts, pulcējot ap 40 komandu no Latvijas, Krievijas, Polijas un citām valstīm. Iespēja sekot līdzi sacensību norisei būs gan dabā, gan tiešsaistē restorānā «Sunset» Andrejostas ielā.

16.augustā un 17.augustā Rīgas svētku apmeklētājus priecēs arī Latvijas »«Match Race» čempionāta 2014» Rīgas kausa izcīņa, kas norisināsies Daugavas akvatorijā pretī Vecrīgai. Šajā disciplīnā cīņa notiek starp divām identiskām jahtām, kas vienlaicīgi sacenšas īsā distancē. Par Rīgas kausu cīnīsies desmit «Match Race» burātāju komandas no Igaunijas, Holandes, Krievijas, Lietuvas un Latvijas. Rīgas svētku ūdenssporta sacensību sadaļu 17.augustā noslēgs airēšanas svētki «Nāc un airē!» pilsētas kanālā pie Latvijas Nacionālās operas. Tajos, kā ik gadu, piedalīsies Olimpiskais čempions Ivans Klementjevs, pasaules čempions Jefimijs Klementjevs, pasaules čempione Aleksandra Klementjeva, kā arī Alens Baibekovs, Dmitrijs Andrejevs un daudzi citi.

Bet šogad jau piekto reizi Rīgas svētku laikā notiks sacensības «Lielais Rīgas piedzīvojums», kas 16.augustā no plkst.15 Ķīpsalas atpūtas zonas pludmalē piedāvās iespēju izbaudīt galvaspilsētu un tās apkārtni vēl nepieredzētā veidā. Dalībnieki orientēsies, brauks ar velosipēdiem, airēsies pa Rīgas kanālu un pildīs dažādus uzdevumus. Par godu Rīgas svētkiem, ikvienam ir iespēja reģistrēties sacensībām Sporta vai Tautas klasē ar 15% atlaidi, ievadot atlaižu kodu RIGA. Īpašas atlaides sarūpētas bērniem, startējot Mini klasē kopā ar vecākiem. Reģistrēties Rīgas posmam iespējams līdz pat 16.augustam mājaslapā «xrace.lv», kur katrs var izvēlēties savām spējām atbilstošu distanci.

17.augustā Lucavsalā notiks arī pasākums «Rīga laiku laikos», kurā bērni varēs piedalīties sportiskās aktivitātēs un sacensībās, kā arī radošajās darbnīcās - rotaļāties, fotografēties, iejusties prinča vai princeses tēlā, izmēģināt prasmes loka šaušanā vai vienkārši izklaidēties piepūšamajās atrakcijās. Lucavsala būs sadalīta dažādās aktivitāšu zonās. «Gudrā Rīga» būs vieta, kur varēs saņemt konsultācijas par veselību un iemācīties pareizi vingrot, «Romantiskajā Rīgā» tiks apgūti deju soļi, bet «Mūsdienu Rīgā» varēs parādīt savas prasmes tādos sporta veidos kā basketbols, florbols un boulings, kā arī braukt ar automodelīšiem, iemācīties nomainīt automašīnas riepu vai arī iejusties kinoaktiera lomā.

Ar pilnu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē «rigassvetki.lv».

Svētku dienās, 16.augustā un 17.augustā, pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu