Izraēla un «Hamas» pauž neticību par iespējām vienoties sarunu kārtā (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Gan Izraēla, gan palestīniešu kaujinieku grupējums «Hamas» svētdien pauda neticību par iespējām vienoties Kairā notiekošajā sarunu kārtā.

Kairā svētdien atsākās jauna sarunu kārta par pamieru Gazas joslā. Ēģiptē jau ieradusies palestīniešu delegācija, bet Izraēlas pārstāvji vēl nav devušies ceļā.

«Hamas» pārstāvis Ezats ar Rišks brīdināja, ka palestīnieši dosies prom, ja Izraēlas delegācija neieradīsies līdz plkst.13 pēc Griničas laika (plkst.16 pēc Latvijas laika).

Palestīniešu pārstāvis arī atzina, ka veiksmīgu sarunu iznākuma iespēja ir vāja.

Savukārt Izraēla svētdien paziņoja, ka neuzsāks sarunas kamēr turpinās raķešu apšaudes no Gazas joslas.

«Izraēla nerunās, kamēr tā tiek apšaudīta. [Militārā] operācija turpinās. Mēs nekad neesam paziņojuši, ka tā ir beigusies. Tā turpināsies līdz tiks sasniegts mērķis - atjaunots ilgtermiņa miers,» valdības sēdē sacīja Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Ar Ēģiptes starpniecību panāktais pamiers beidzās piektdien, plkst.5 pēc Griničas laika. Kopš tā laika abas puses ir atsākušas apšaudes Gazas joslā.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu