Sākas tradicionālie «Rīgas Svētki» jeb Ko nedrīkst laist garām (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

15. augustā sākas gada lielākais notikums pilsētā, tradicionālie «Rīgas Svētki», kuri šogad norisināsies līdz pat 17. augusta vakaram. Kā jau katru gadu galvaspilsētas svētki piedāvā mūzikas, mākslas, teātra un dejas izrāžu, sporta pasākumu un atrakciju kaleidoskopus. Tāpēc portāls «Apollo» iesaka pasākumus, kurus šogad noteikti nedrīkst laist garām!

Piektdiena, 15.augusts

  • Strazdumuižas ciemata svētki

Kur: Strazdumuižas parks Juglā,

Cikos: 10.00-23.00

Kas notiks: Latvijas Neredzīgo biedrības «Strazdumuižas ciemata svētki». Notiks galda spēļu sacensības (neredzīgiem pielāgots domino, dambrete, šahs), spēkus varēs mērot dažādās sporta aktivitātēs. Koncertu sniegs Strazdumuižas pūtēju orķestris, ar savām dziesmām kuplinās Strazdumuižas kluba vokālie ansambļi, bet ar dejām — organizācijas «Gaismas talanti» deju grupa. Vakara noslēgumā mūziķu apvienība «Flame and The Rolltones» iepriecinās, ievadot balles dejās un omulīgā pasēdēšanā pie uzkodu galda.

  • «Lucavsalas kauss» pludmales volejbolā

Kur: Lucavsala

Cikos: 13.00-24.00

Kas notiks: «Lucavsalas kauss» pludmales volejbolā starp vīriešu un sieviešu komandām divos laukumos, skatītājiem un līdzjutējiem tās būs ērti vērot no tribīnēm, bet starplaikos gūt spirdzinājumus izklaides zonā. 1. — 3. vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar kausiem un naudas balvām, dalībnieki saņems arī pārsteiguma balvas.

  • Rīgas kauss burāšanā 2014

Kur: Daugava aiz Vanšu tilta, starp Andrejsalu un Ķīpsalu

Cikos: 12.00-17.00

Kas notiks: Augsta ranga sacensības un košs piedzīvojums Daugavas ūdeņos rīdziniekiem un pilsētas viesiem. «Rīgas kausa burāšanā 2014» izcīņu kuplinās arī «Eiropas kausa» posms un Latvijas Atklātais čempionāts Mikro klasē, pulcējot ap 40 komandu no Latvijas, Krievijas, Polijas un citām valstīm. Rīgas centrā skatītājiem būs iespēja redzēt burāšanas sporta dinamiskāko un aizraujošāko dimensiju, sekot līdzi sacensību norisei gan dabā, gan tiešsaistē.

  • Pilsētas ziņģe Citadelē

Kur: Eksporta ielas posms pie Republikas laukuma 1, pie čehu alus darītavas «Stargorod»

Cikos: 15:00-01.00

Kas notiks: Zaļumballe lielpilsētā. Omulīga atmosfēra un skanīgas dziesmas, muzikāls baudījums dienas otrajā pusē. Uz skatuves uzstāsies Mārtiņš Ruskis, Marta Ritova, Liene Šomase, Jānis Paukštello, Normunds Jakušonoks un citi. Par zaļumballei cienīgu atmosfēru rūpēsies grupas «Lauku muzikanti» un «Dakota». Tas viss čehu alus darītavas «Stargorod» paspārnē.

  • Svētku ieskaņas koncerts «Rīgas vitrāžas»

Kur: Vērmanes dārza estrāde

Cikos: 20.00-21.30

Kas notiks: Skanēs Raimonda Paula dziesmu cikls «Vecās Rīgas vitrāžas» ar Jāņa Petera vārdiem, kas pirmo reizi ieskaņots 1971. gadā Latvijas Radio ar solistiem Noru Bumbieri, Margaritu Vilcāni, Ojāru Grīnbergu un «Rīgas estrādes orķestri». Dziesmu cikla «Vecās Rīgas vitrāžas» aranžējumu pūtēju orķestrim uzklausot maestro Raimonda Paula vēlmes 2013. gadā veicis Vilnis Šmīdbergs.

Sestdiena, 16.augusts

  • Lidostai «Spilve» - 60

Kur: Lidosta «Spilve», Daugavgrīvas iela 140

Cikos: 10.00-18.00

Kas notiks: Par godu «Spilve» ēkas 60 gadu jubilejai un simtgadei, kopš Spilves pļavās pirmo reizi nolaidās lidmašīna notika auto un moto sporta pasākums «Ready To Race. All Motorsport Stars», starptautisks aviācijas salidojums «Riga Fly - In 2014» un starptautiskais seno spēkratu salidojums «Rīga retro 2014».

  • «Nissan Norde» Cartoon rallijs

Kur: Laukums pie Rīgas Kongresu nama, Krišjāņa Valdemāra ielā 5

Cikos: 12.00-17.00

Kas notiks: Festivālā—sacensībās «Nissan Norde Cartoon rallijs» būs iespēja redzēt pašdarinātus braucamrīkus, kuri atspoguļos Rīgas kultūrvēsturisko attīstību no senatnes līdz mūsdienām, veidojot savdabīgu kultūrvēsturisko laika tiltu. Festivāls—sacensības «Nissan Norde Cartoon rallijs» norisināsies īpaši sagatavotā trasē un norisināsies pēc dragreisa principa.

  • Kanāla regate 2014. Rīgas Brīvostas kauss

Kur: Rīgas kanāls un tā krasti no Bastejkalna līdz Latvijas Nacionālās operas ēkai

Cikos: 12.00-18.00

Kas notiks: 30 Latvijā populāri uzņēmumi ar ūdensvelosipēdiem piedalīsies karnevāliskās sacensībās «Kanāla regate 2014. Rīgas Brīvostas kauss» un cīnīsies par tituliem «Ātrākais kanālbraucējs», «Elegantākā ekipāža», «Skumjais ūdensmalējs» un «Preses pīle». Sacensības «Kanāla regate 2014. Rīgas Brīvostas kauss» tiks atklātas plkst. 12.00 ar dalībnieku gājienu no pašas Bastejkalna virsotnes, tad cīņa par tituliem mīsies ar atraktīviem komandu priekšnesumiem.

  • Rīgas svētku restorāns

Kur: Spīķeru laukumā, Maskavas ielā 4

Cikos: 13.00-17.00

Kas notiks: Vienlaicīgi darbosies 15 Rīgas labākie restorāni un kafejnīcas, lai ikvienam apmeklētājam piedāvātu iepazīt un nogaršot īpašus ēdienus no vietējiem produktiem.

  • Starptautiskais Seno spēkratu salidojums «Rīga retro 2014»

Kur: Rīgas centrā, 11.novembra krastmalā, lidostā «Spilve», Daugavgrīvas ielā 140

Cikos: 12.00-18.00

Kas notiks: No plkst. 12.00 līdz 13.00 notiks seno spēkratu parādes brauciens maršrutā »«Biķernieku kompleksā sporta bāze» — Brīvības iela — Raiņa bulvāris — 13. janvāra iela — 11. novembra krastmala»;

No plkst. 13.00 līdz 15.00 notiks seno spēkratu izstāde 11. novembra krastmalā posmā no Akmens tilta līdz Vanšu tiltam;

No plkst. 14.00 līdz 18.00 notiks seno spēkratu izstāde lidostā «Spilve», seno spēkratu paraugdemonstrējumi, noslēgumā labāko seno spēkratu īpašnieku apbalvošana.

  • Svītrainās dienas Zoodārzā 2014

Kur: Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs. Meža prospektā 1

Cikos: 10.00-18.00

Kas notiks: Plkst. 10.00 ekskursijas «Tērpu stāsti» laikā dalībnieki izzinās dzīvnieku izdzīvošanas un sazināšanās dažādās taktikas. No plkst. 10.00 līdz 18.00 izziņas taka «Krāsas un raksti» iepazīstinās ar dzīvnieku «tērpu» dažādību un to nozīmi. No plkst. 11.30 līdz 14.15 dzīvnieku publiskās barošanas demonstrācijas atklās interesantus Zooloģiskā dārza iemītnieku dzīves stāstus. No plkst. 12.00 līdz 16.00 radošā darbnīca «Slēpties, mānīties vai brīdināt?» aicinās aktīvi rosīties, lai atklātu svītru un rakstu nozīmi dzīvnieku pasaulē.

  • Mūzikas festivāls «Rīga Funk Fest»

Kur: Spīķeru laukumā, Maskavas ielā 4

Cikos: 20.00-02.00

Kas notiks: Mūzikas festivāls «Rīga Funk Fest» pulcinās vienuviet funk stilā muzicējošas grupas. «FunCoolio», «O'Night Quartet», «Very Cool People», «Funk Therapy», «Pieneņu vīns», «Bunch of Gentlemen».

  • Diennakts basketbola turnīrs «Krastu mačs»

Kur: Laukums pie Latvijas Nacionālās operas, Aspazijas bulvārī 3

Cikos: 15.00-00.00

Kas notiks: Diennakts basketbola turnīra «Krastu mačs» laukumā dosies vairāk nekā 600 rīdzinieku — gan profesionālu basketbolistu, gan dažādu vecumu amatieru. Spēli atklās bumbas triekšanas grozā no augšas un trīs punktu metienu konkursi, pēc kuriem sāksies diennakts basketbola maratons. Visu diennakts basketbola turnīru «Krastu mačs» uzstāsies Latvijas labākie dīdžeji, notiks dažādi konkursi skatītājiem. No pusnakts Latvijas Nacionālo operu un sacensību laukumu rotās gaismas un video instalācijas.

Svētdiena, 17.augusts

  • Izgudrojumu un eksperimentu festivāls «Dari pats»

Kur: «Kalnciema kvartālā», Kalnciema ielā 35

Cikos: 10.00-18.00

Kas notiks: Bērniem būs iespēja darboties Anda Retējuma netradicionālo mūzikas instrumentu darbnīcā, interneta žurnāla «Satori» «Audiodušās» un izdevniecības «Liels un mazs» literārajā darbnīcā, «Unlimited RC» un «Alfrēda modelisma skolas» darbnīcā, Rīgas Tehniskās universitātes Zinātnes nodaļas fizikas un ķīmijas eksperimentu darbnīcās, bērnu radoši attīstošās studijas «Anneles pļavas» animācijas filmiņu veidošanas darbnīcā, tūrisma tīkla «Bolderāja» seno zīmogu stāstu darbnīcā, Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledžas audzēkņu scenogrāfijas—teātra masku veidošanas darbnīcā, «Voodooflame» animācijas darbnīcā, «Viktora vēstules» papīra liešanas darbnīcā.

  • Rīgas rotaļas. Ceļojums leļļu parkā

Kur: Vērmanes dārza estrāde un teritorija

Cikos: 12.00-18.00

Kas notiks: Lelles teātrī, lelles kino, pašu gatavotas lelles, staigājošas lelles, runājošas un rotaļāties aicinošas lelles. Lelles uz skatuves un visā Vērmanes dārzā. Varēs iepazīt dažādo leļļu pasauli — uzzināt, kā top izrādes Latvijas Leļļu teātra izziņas teltī, veidot lelles un piedalīties pasaku iestudēšanā «Pasaku mājā», uzzināt par leļļu kino «Animācijas brigādes» darbnīcā, kā arī pašiem piedalīties leļļu veidošanas radošajās darbnīcās. Līdztekus Liepājas Leļļu teātra aktieru atveidotie pasaku tēli aicinās doties spēlēs un rotaļās. Teju visu dienu apmeklētājus priecēs atraktīvā ielu teātra trupa «Close Act» no Nīderlandes, kā arī būs iespēja darboties Latvijas Universitātes jauno zinātnieku un studentu organizētajā «Zināšanu pagalmā», kurā notiks ķīmijas eksperimentu paraugdemonstrējumi, matemātisko rotaļlietu izzināšana, prāta spēles, fizikas likumu iepazīšana, medicīnas «brīnumi», robotu cīņas. No 12.00 līdz 18.00 apmeklētājus gaidīs arī Grāmatu iela.

  • Rīgas kauss burāšanā 2014

Kur: Daugava aiz Vanšu tilta, starp Andrejsalu un Ķīpsalu

Cikos: 11.00-16.00

Kas notiks: Augsta ranga sacensības un košs piedzīvojums Daugavas ūdeņos rīdziniekiem un pilsētas viesiem. «Rīgas kausa burāšanā 2014» izcīņu kuplinās arī «Eiropas kausa» posms un Latvijas Atklātais čempionāts Mikro klasē, pulcējot ap 40 komandu no Latvijas, Krievijas, Polijas un citām valstīm.

  • Rīgas 2014.gada kausa izcīņa BMX

Kur: Rīgas Riteņbraukšanas skola BMX trase, Ostas prospektā 7

Cikos: 12.00-18.00

Kas notiek: Sacensības «Rīgas 2014. gada kausa izcīņa BMX veicinās sportistu meistarību, kā arī dos iespēju izjust starptautisku sacensību konkurenci, savukārt skatītājiem tās sniegs interesantu, aizraujošu, emocijām bagātu līdzjutēju prieku. Latviju pārstāvēs Eiropas mērogā izskanējuši BMX braucēji — Eiropas Elites līgas čempions Edžus Treimanis un Eiropas junioru čempions Kristens Krīgers, kā arī citi perspektīvi sportisti.

  • Starp mašīnām, motoriem, meitenēm...

Kur: «Spīķeru kvartāls»

Cikos: 12.00-18.00

Kas notiek: Pasākums fokusējas uz mūsdienu ielu kultūru un mākslu – grafity, ielu dejām, ekstrēmajiem sporta veidiem, hip-hop mūziku u.c.

Uz skatuves būs priekšnesumi no labākajiem jaunajiem Latvijas mūziķiem un dīdžejiem Nivklāvz, Edavārdi, Miks Dukurs un grupa «Laime pilnīga», hip-hop deju sacensības un paraugdemonstrējumi, RTU karsējmeiteņu uzstāšanās, fizikas un ķīmijas eksperimenti, skeitborda šovs.

  • Diennakts basketbola turnīrs «Krastu mačs»

Kur: Laukums pie Latvijas Nacionālās operas, Aspazijas bulvārī 3

Cikos: 00.00-15.00

Kas notiek: Diennakts basketbola turnīra «Krastu mačs» laukumā dosies vairāk nekā 600 rīdzinieku — gan profesionālu basketbolistu, gan dažādu vecumu amatieru. Spēli atklās bumbas triekšanas grozā no augšas un trīs punktu metienu konkursi, pēc kuriem sāksies diennakts basketbola maratons. Visu diennakts basketbola turnīru «Krastu mačs» uzstāsies Latvijas labākie dīdžeji, notiks dažādi konkursi skatītājiem. No pusnakts Latvijas Nacionālo operu un sacensību laukumu rotās gaismas un video instalācijas.

  • Airēšanas svētki «Nāc un airē!»

Kur: Pilsētas kanālā pie Latvijas Nacionālās operas

Cikos: 16.00-19.00

Kas notiks: Airēšanas svētkos «Nāc un airē!», kā katru gadu, piedalīsies pasaules čempions Jefimijs Klementjevs, kā arī Alens Baibekovs, Dmitrijs Andrejevs un daudzi citi.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu