«Ryanair» pasažieriem sola «jaunu ēru» (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Īrijas zemo cenu aviokompānija «Ryanair» vienojusies par 100 jaunu «Boeing 737 Max 200» lidmašīnu iegādi. Kompānija sola, ka jaunajās lidmašīnās būs ietilpīgākas un ekonomiskākas nekā lidaparāti, kurus «Ryanair» izmanto patlaban.

Jaunajās lidmašīnās «Boeing 737 Max 200» būs sēdvietas 197 pasažieriem – tātad par astoņām vairāk nekā tagad izmantojamajos lidaparātos. Ārvalstu mediji jau steiguši minēt, ka lēto ceno aviokompānija vēl vairāk «pārbāzīs» lidmašīnas ar pasažieriem. Taču bažas noliedz ekscentriskais kompānijas vadītājs Mailks O’Līrijs, kurš jau paziņojis, ka lidmašīnās būs pasažieriem ērtākas.

Kompānijas šefs norāda, ka lidmašīnās pasažieri jutīsies ērtāk, pateicoties slaidākiem krēsliem, kā arī samazinot tualešu platību un plašumu starp sēdvietām pie avārijas izejām.

O’ Līrijs jau paziņojis, ka līdz ar jauno lidmašīnu nonākšanu kompānijas rīcībā sāksies «jauna ēra» aviokompāniju zemo cenu karā. «Un «Ryanair» šajā karā, kā visos iepriekšējos, uzvarēs,» sacīja viņš.

Kā ziņots, «Ryanair» parakstījusi vienošanos, lai no ASV aviobūves uzņēmuma «Boeing» iegādātos 100 lidmašīnas, pirmdien paziņoja abas kompānijas.

Šis darījums, kura vērtība veido 11 miljardus dolāru (8,4 miljardus eiro), paredz iegādāties «Boeing» jaunās «737 Max 200» lidmašīnas.

Noslēgtais darījums arī nosaka, ka «Ryanair» ir iespējas iegādāties papildu 100 šī modeļa lidmašīnas, kas darījuma vērtību dubultotu.

Īrijas zemo cenu aviokompānija būs pirmā lidsabiedrība, kuras īpašumā nonāks «737 Max 200» lidmašīnas, kas spēj uzņemt līdz pat 200 pasažieriem un nodrošināt līdz pat 20% labāku degvielas ekonomiju attiecībā uz vienu sēdvietu.

«Ryanair» norāda, ka ar šo darījumu aviokompānijas lidmašīnu skaits līdz 2024.gadam tiks palielināts līdz 520 lidaparātiem.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu