Virs Lielbritānijas premjerministra rezidences pacelts Skotijas karogs (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Virs Lielbritānijas premjerministra Deivida Kemerona rezidences Dauningstrītā otrdien pacelts Skotijas karogs, kas paliks plīvojam līdz Skotijas neatkarības referendumam 18.septembrī.

Zili baltais karogs tika uzvilkts mastā ar otro piegājienu. Pirmajā reizē tas tika līdz pusei un noslīdēja lejup.

Kemerons un Lielbritānijas lielākās opozīcijas partijas - leiboristu - līderis Eds Milibends plāno trešdien apmeklēt Skotiju, lai vēlreiz aicinātu skotus referendumā balsot par palikšanu Lielbritānijas sastāvā.

Milibends arī aicinājis valsts iestādes visā Lielbritānijā tuvākajās dienās pacelt Skotijas karogu, lai apliecinātu savu atbalstu Apvienotās Karalistes vienotībai.

«Nākamo pāris dienu laikā mēs vēlamies, lai pilsētas un ciemati visā Lielbritānijā nosūta vēstījumu Skotijai - paliec ar mums,» paziņoja Milibends.

Līdz referendumam par Skotijas neatkarību atlikusi tikai nedēļa, un otrdien publiskotie aptaujas rezultāti liecina, ka abu nometņu atbalstītāju skaits ir izlīdzinājies.

Saskaņā ar aptauju, kuru veicis sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums «TNS Scotland», par Skotijas neatkarību 18.septembrī grasās balsot 38% respondentu, kamēr 39% joprojām atbalsta Lielbritānijas vienotības saglabāšanu. Tajā pašā laikā 23% aptaujāto vēl nav izšķīrušies, kā balsot.

Savukārt starp respondentiem, kas pauduši noteiktu apņēmību referendumā piedalīties, abu nometņu atbalstītāju skaits ir vienāds - 41%.

Šī jau ir otrā aptauja, kas apliecina, ka Skotijas neatkarības atbalstītājiem ir reālas izredzes referendumā gūt uzvaru. Kā ziņots, svētdien publiskotie «YouGov» veiktās aptaujas rezultāti pirmo reizi vadībā izvirzīja neatkarības atbalstītājus.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu