Profesore: Latvijai no Dombrovska amata, visticamāk, nebūs labuma (156)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Beidzot beidzies ilgais gaidīšanas laiks, jo brīžiem licies, ka Valdim Dombrovskim grib piedāvāt kādu amatu, taču neviens īsti nevēlas ņemt viņu pretī. Dombrovska jaunais amats ir ļoti pozitīvs notikums un gods Latvijai, LTV raidījumam «Rīta Panorāma» atklāja Rīgas Stradiņa universitātes profesore Ilga Kreituse.

Dombrovskim piešķirtais amats ir ļoti pozitīvi vērtējams. Tas nozīmē, ka notiek būtiskas pārmaiņas Eiropas Komisijas struktūrā.

Dombrovska amats ir liels gods Latvijai, taču Kreituse norāda, ka sociālā dialoga jautājums varētu būt sarežģītākais, kas savā jaunajā amatā būs Dombrovskim. Tiesa, cilvēks mainās, un, ļoti iespējams, Eiropas līmenī ar sociālā dialoga risināšanu Dombrovskim varētu veikties nekā Latvijā. Kreituse norāda, ka Latvijai no šī amata, visticamāk, nebūs nekāds labums, jo Dombrovskis ir pakļāvīgs cilvēks, kurš darīs to, kādas pavēles viņam būs «no augšas».

Dombrovska lielākais trūkums ir tas, ka viņš «nav ideju akumulators». Jāņem vērā, ka Dombrovskis nav noteicošā persona Eiropas Komisijā. Ir skaidrs, ka Dombrovskis būs godīgs sava amata pildītājs, taču viņš nemēģinās izcelt Latviju pret citām Eiropas valstīm. Tas šoreiz nenotiks, uzskata Kreituse.

Komentāri (156)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu