SVF: Skotijas neatkarība izraisītu nenoteiktību (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) ceturtdien norādīja, ka skotu neatkarības referendums var radīt daudzus neatrisinātus jautājumus un īslaicīgi negatīvi ietekmēt tirgu.

Skotijā 18.septembrī notiks referendums par tās atdalīšanos no Lielbritānijas, kas «radīs vairākus svarīgus un sarežģītus jautājumus, par kuriem būs jāvienojas», skaidroja SVF preses pārstāvis Bils Marijs.

«Tūlītējais efekts, visticamāk, būs nedrošība par pāreju uz potenciāli jaunu un citādu monetāro, fiskālo un finansiālo struktūru Skotijā.»

«Kamēr šī nedrošība var īslaicīgi negatīvi ietekmēt tirgu, ilgākā laika [notikumi] būs atkarīgi no lēmumiem, kas tiks pieņemti pārejas laikā, un par tiem es nevēlos spekulēt,» skaidroja Marijs.

Saskaņā ar kārtējo aptauju, kuras rezultāti publiskoti ceturtdien, nedēļu pirms gaidāmā referenduma par Skotijas neatkarību Lielbritānijas vienotības atbalstītāji atkal ir izvirzījušies vadībā.

Kā liecina sabiedriskās domas pētniecības organizācijas «YouGov» veiktā aptauja, neatkarības pretinieki neatkarības atbalstītājus apsteidz par četriem procentpunktiem. Par atdalīšanos no Apvienotās Karalistes grasās balsot 48% respondentu, kamēr par valsts vienotības saglabāšanu - 52%.

Šajos datos nav iekļauti tie aptaujātie, kas joprojām nav izšķīrušies, kā balsot.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu