Barrozu: Skotijas referenduma rezultāts nāks par labu «vienotai atvērtai un stiprākai» Eiropai (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žozē Manuels Barrozu piektdien paziņojis, ka skotu lēmums noraidīt neatkarību palīdzēs veidot «vienotu, atvērtu un stiprāku» Eiropas Savienību (ES).

Barrozu paziņoja, ka Brisele turpinās «konstruktīvu dialogu» ar Skotiju, kura ceturtdien notikušajā referendumā nobalsoja par palikšanu Lielbritānijas sastāvā.

Referendumā piedalījās rekordliels skaits vēlētāju - 84,59%.

Par palikšanu Lielbritānijas sastāvā nobalsoja 2 001 926 vēlētāji jeb 55,30%, bet par Skotijas neatkarību savu balsi atdeva 1 617 989 vēlētāji jeb 44,70%, liecina oficiālie rezultāti pēc balsu skaitīšanas visos 32 vēlēšanu apgabalos.

«Es apsveicu Skotijas tautas lēmumu saglabāt Apvienotās Karalistes vienotību. Šis iznākums nāks par labu vienotai, atvērtai un stiprākai Eiropai, par ko iestājas Eiropas Komisija,» paziņoja Barrozu.

Viņš arī norādīja, ka EK novērtē to, ka debatēs pirms referenduma gan Skotijas valdība, gan tauta apliecinājusi uzticību savām Eiropas saistībām.

«Eiropas Komisija turpinās iesaistīties konstruktīvā dialogā ar Skotijas valdību jomās, kas atrodas tās atbildībā, kas ir svarīgas Skotijas nākotnei, tostarp nodarbinātība un izaugsme, enerģētika, klimata izmaiņas un vide un gudrāka pārvalde,» paziņoja Barrozu.

EK prezidents iepriekš brīdināja Skotiju, ka tai būs no jauna jāpiesakās dalībai ES, ja tā referendumā nobalsos par neatkarību, un sadusmoja skotu nacionālistus, paziņojot, ka šis process noteikti būs sarežģīts.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu