Zaļkalna lieta policistu no Latvijas esot iedzinusi šausmās (69)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Saistībā ar britu meitenes Alises Grosas un latvieša Arņa Zaļkalna pazušanas lietu Latvijā ieradušies britu žurnālisti, pēc kā britu medijos tiek publicēti Latvijā dzīvojošo cilvēku viedoklī par notikušo. Piemēram, «Mirror» vēstī, ka kāds pensionēts izmeklētājs no Latvijas atklājis - viņš bažījas, ka ar Alisi varētu būt noticis ļaunākais. 

Vārdā nenosaukts bijušais Latvijas policists medijam pastāstījis, ka 1997.gadā pastrādātā Zaļkalna sievas Rudītes slepkavība bijusi tik baisa, ka tā vajā policistu vēl līdz šai dienai.

«Manas asinis sastinga, kad es izdzirdēju, ka viņš ir aizdomās turētais vēl kādā lietā,» sacījis policists, kurš izmeklēja Rudītes Zaļkalnes slepkavības lietu.

«Esmu izmeklējis daudz slepkavības lietu, bet šī bija viscietsirdīgākā, ar kādu esmu saskāries,» sacījis policists, piebilstot, ka piedzīvojis vairākas bezmiega naktis, uzzinot, ka Zaļkalns saistīts ar britu meitenes pazušanu.

Policists norādījis, ka britu likumsargiem vajadzētu meklēt lāpstu un nazi netālu no vietas, kur pazuda meitene. Tāpat vajadzētu pārbaudīt, vai netālu no viņa mājām vai darbavietas nav atrodami kādi pierādījumi.

«Nopratināšanas laikā reizēm viņš raudāja, reizēm kļuva satraukts, reizēm viņš šķita vardarbīgs, bet viņš nekad neizrādīja sirdsapziņas pārmetumus,» sacīja policists, atklājot, ka par sievu Rudīti Zaļkalns sacīja: «Viņa to bija pelnījusi.»

«Esmu atvaļināts, bet esmu gatavs atgriezties darbā, ja Lielbritānijas policijai vajadzīga mana palīdzība,» sacīja bijušais policists.

Viņš uzskata, ka Zaļkalns devies atpakaļ uz Latviju.

Komentāri (69)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu