Dombrovskis: EK ir gatava iedrošināt noteikt minimālās algas (53)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Komisija (EK) ir gatava iedrošināt Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis noteikt minimālās algas, tā trīs stundu ilgā uzklausīšanā EK viceprezidenta amatam eiro un sociālā dialoga jautājumos norādīja pašreizējais EP deputāts Valdis Dombrovskis (V/ETP).

Dombrovskis gan skaidroja, ka minimālo algu noteikšana ir iespējama, īstenojot dialogu ar attiecīgajām dalībvalstīm.

«Mēs skaidri apzināmies, ka ir atšķirīgi sociālā dialoga modeļi, it īpaši ziemeļvalstīs, kur ir tendence, ka minimālās algas nosaka sociālie partneri. Mēs nevēlamies rīkoties pretstatā sociālo partneru gribai, bet, vispārīgi runājot, EK ir gatava iedrošināt noteikt minimālās algas,» atzina Dombrovskis.

Viņš gan jautājumu un atbilžu sesijā norādīja, ka Eiropas izaugsmei ir jāņem vērā arī strukturālās reformas, ES iekšējā tirgus stiprināšana, kā arī investīciju piesaiste zināšanās un izpētē, it īpaši mazajiem un vidējiem uzņēmumiem.

«Mums ir jāstiprina ekonomikas pieprasījumu puse. Risinot visus nepieciešamos aspektus, mēs nodrošināsim ekonomikas izaugsmi. Ir vairāk jādara, un tam būtu jāpievēršas jaunajai EK,» uzskata Dombrovskis.

Tāpat uzklausīšanas laikā Dombrovskis Brīvības un tiešās demokrātijas Eiropas grupas (EFD) deputātam norādīja, ka nepiekrīt paustajai idejai, ka eiro ir jālikvidē, piebilstot, ka tas ir bijis «veiksmes stāsts» un eirozona kopumā spēja atrisināt krīzi.

«Eiro nav problēma. Eiro kā valūta darbojas ļoti labi. Tās maiņas likmes ir ļoti labas, valūta ir stabila. Apmēram viena ceturtdaļa valūtas rezervju tiek turētas eiro,» skaidroja Dombrovskis, piebilstot, ka pie Eiropas problēmām vienmēr nevajag vainot eiro.

«Uzskatu, ka jāņem vērā trūkstošie un vājie posmi. Mēs redzam, ka piemērotās politikas ir devušas savus augļus. Šogad eirozona tiecas uz izaugsmi, un eirozonai turpmāk ir jāpaliek atvērtai.»

Kā ziņots, šodien notiek pašreizējā Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Valda Dombrovska (V/ETP) uzklausīšana Eiropas Komisijas (EK) viceprezidenta amatam eiro un sociālā dialoga jautājumos.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu